Home Kultura Fra Petar Krasić: Dragan Čović je ljestvicu političke kulture visoko podigao

Fra Petar Krasić: Dragan Čović je ljestvicu političke kulture visoko podigao

SHARE
Prvi čovjek bosanskohercegovačkih Hrvata Dragan Čović objavio je novu knjigu koja nosi naziv “Iznad crte 2 – Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima”.

Knjiga je predstavljena u Masnoj Luci, na Blidinju, gdje stoluje franjevačka legenda fra Petar Krasić.

Čović je u bogatom štivu rukom potpisao svaku fotografiju i čin u tom trenutku tako da se tu mogu vidjeti susreti s pokojnim papom Ivanom Pavlom II kao i aktualnim papom Franjom.

 

Dragan Čović je zahvalio svima koji su došli na predstavljanje knjige i koji su sudjelovali u njezinom nastanku, a plan je napraviti četveroknjižje. – Četveroknjižje će činiti četiri dijela jednog promišljanja, jednog života, jedne svakodnevnice hrvatskog naroda u BiH – naglasio je prvi čovjek bosanskohercegovačkih Hrvata koji je nakon osvajanja 90 posto glasova Hrvata u BiH prošle godine ipak ostao bez funkcije člana Predsjedništva BiH pošto su Bošnjaci za svog drugog predstavnika odlučili izabrati Željka Komšića, pa uz Šefika Džaferovića imaju potpunu kontrolu nad tom institucijom, ali zato nemaju nigdje drugdje pošto je HDZ BiH apsolutni pobjednik kod Hrvata i vodeće bošnjačke stranke SDA i DF ne mogu ništa samostalno napraviti.

Fra Petar Krasić je istaknuo da Čović iskazuje poštovanje prema svim vjerskim skupinama od Židova do muslimana i pravoslavaca. – On je zaista kao političar svojim postupcima visoko podigao ljestvicu političke kulture. Ponavljam, to što je on, i što ova knjiga govori, skupljeni je rezultat njegovih postupanja kao hrvatskog političara u BiH. Biti hrvatski političar u BiH je jak zadatak, jaka opomena političarima BiH za veću odgovornost i za njezinu budućnost, a Dragan Čović je u svakom trenutku bio odgovoran prema svom narodu – kazao je fra Krasić.

Fra Iko Skoko je istaknuo da je Čovićeva knjiga obiteljski album i da će kad bude odaslana u knjižnice sasvim sigurno doživjeti više od 100 godina. – Knjiga je izašla iz kruga jedne stranke, ali ostaje i u njoj. Ona se prezentirala u BiH, ali i šire diljem Hrvatske i Hrvata diljem svijeta. Knjiga govori kakva je BiH i kakva bi trebala biti, kakvi smo kad smo iskreni i kako kad se ostvaruje iskrena komunikacija, može se pridonijeti boljim odnosima u BiH, a takvi susreti i takva komunikacija na ovim prostorima kao da je već stoljećima nedostižna – naglasio je fra Skoko, prenosi Grude.com