Home Zanimljivosti Našli su krivca? Uhićen čovjek koji je osumnjičen za smrt Sale

Našli su krivca? Uhićen čovjek koji je osumnjičen za smrt Sale

SHARE

Emiliano Sala poginuo je u padu aviona u Engleski kanal 21. siječnja. Letio je iz Nantesa u Cardiff u kojemu je trebao nastaviti svoju karijeru. Tijelo pilota Davea Ibbotsona nikada nije pronađeno.

U srijedu je u Engleskoj uhićen 64- godišnjak kojeg se sumnjiči da je odgovoran za tragediju i smrt argentinskog nogometaša Emiliana Sale. Nakon istrage koja je trajala mjesecima, britanski su detektivi priveli muškarca iz sjevernog Yorkshirea.

– Proveli smo opsežnu istragu o okolnostima smrti gospodina Sale. Kao dio istrage moramo razmotriti i postoje li dokazi o bilo kakvom sumnjivom kriminalu, a rezultat je uhićenje 64-godišnjeg muškarca zbog sumnje na ubojstvo iz nehaja nezakonitim činom – izjavio je detektiv Simon Huxter, prenosi Sky Sports. Huxter je poručio i kako policija neće davati nikakve dodatne detalje niti će otkriti identitet osumnjičenog, osim ako se protiv njega ne podigne optužnica.

Emiliano Sala poginuo je u padu aviona u Engleski kanal 21. siječnja. Letio je iz Nantesa u Cardiff u kojemu je trebao nastaviti svoju karijeru. Ipak je potpisao ugovor ‘težak’ 17 milijuna eura.
Ubrzo nakon polijetanja, avion je nestao s radara. Službena potraga je započela dva dana kasnije, a gotovo tri tjedna nakon nesreće istražitelji su locirali olupinu na 63 metra dubine i izvukli jedno tijelo. Mrtvozornik je identificirao nogometaševo tijelo, autopsija je napravljena u Engleskoj, a tijelo je zatim prevezeno u njegovu rodnu Argentinu gdje je pokopan. Nogometaš je umro od ozljeda glave, a ne od utapanja.Tijelo pilota Davea Ibbotsona nije pronađeno.

Nakon tragedije u javnost su počele curiti neobični detalji vezani za njegov posljednji let. Sala je putovao letjelicom Piper Malibu PA-46, a pilot je zamijenjen u posljednji tren. Dave Ibbotson nije imao potrebnu dozvolu za upravljanje komercijalnim letom, a bio je i daltonist te nije smio voziti noću. Zbog dalekovidnosti je morao nositi naočale za viziju u blizini. Salin let organizirao je nogometni menadžer Willie McKay, a prije polijetanja napadač je prijateljima poslao poruku u kojoj kaže kako “avion izgleda kao da će se raspasti” i da se “strašno boji”…

Krajem svibnja u dokumentarcu ‘Emiliano Sala, tajne slomljene sudbine’ puštena je i snimka u kojoj Argentinac samo dva tjedna prije svoje pogiblje prijatelju govori kako ne želi transfer u Cardiff, da za njega kao igrača taj klub nije privlačan izbor, ali se teško oduprijeti pritisku Nantesa koji je uspio dogovoriti odštetu od 17 milijuna eura. Samo tri mjeseca nakon tragedije od zastoja srca preminuo je Emilianov otac, Horacio, prenose 24sata.hr.