Home Crna kronika Vezali je i ostavili začepljenih usta: Optužnica protiv državljana BiH zbog smrti...

Vezali je i ostavili začepljenih usta: Optužnica protiv državljana BiH zbog smrti Austrijanke

SHARE

Tužiteljstvo BiH u suradnji s partnerskim institucijama iz Austrije, podiglo je optužnicu protiv trojice državljana BiH, koji su sudjelovali u izvršenju kaznenog djela, uslijed čijih posljedica je smrtno stradala državljanka Austrije, nakon čega su pobjegli u BiH.

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv Feralda Gazibarić Gučanin zv. „Ferdo“, rođenog 1971. godine u Travniku, Olivera Sivonjić zv.“Oli“, rođenog 1970. godine u Travniku i Dalibora Ivančević rođenog 1975. godine u Banjoj Luci.

Sva trojica optuženih su ranije osuđivani.

Optuženi se terete da su u proljeće 2011. godine, došli na područje Republike Austrije, te zajedno s još dvije osobe, pristupili organiziranoj kriminalnoj skupini, osnovanoj radi izvršenja teških kaznenih djela razbojničkih i provalnih krađa u kuće i stanove građana Austrije, radi ostvarenja velike nezakonite imovinske koristi.

Prilikom provalne krađe dana 20.04.2011. godine, nakon što su nasilno ušli u kuću austrijske državljanke Elisabeth F. u mjestu Gosau, Austrija, te činili razbojničku pljačku, optuženi su vezali navedenu staricu koja se uslijed buke probudila, te je ostavili vezanu i začepljenih usta sa tkaninom, kako ne bi mogla dozivati pomoć, što je dovelo do smrti austrijske državljanke.

Optuženi se terete za kazneno djelo udruživanja radi činjenja kaznenih djela iz članka 249. KZ BiH i razbojnička krađa iz članka 288. KZ FBiH.

Dvojica počinitelja ovog kaznenog djela, ranije su uhićena i osuđena u R Austriji, a preostala trojica su pobjegla u BiH i bila nedostupna austrijskom pravosuđu. Nakon intenzivne suradnje sa institucijama BiH, predmet je ustupljen pravosuđu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.