Home Zanimljivosti Članovi Vlade FBiH vlakom doputovali u Mostar

Članovi Vlade FBiH vlakom doputovali u Mostar

SHARE

Članovi Vlade Federacije BiH s premijerom Fadilom Novalićem na čelu jučer ujutro su sa Željezničke stanice u Sarajevu otputovali vlakom na sjednicu koja se održala u Mostaru.

Zanimljivo je da je vlak prema Mostaru, koji je trebao krenuti u sedam sati, kasnio 18 minuta.

Kako su novinari opazili na mjestu događaja, na sjedištima u vlaku bili su zakačeni natpisi s imenima članova Vlade kako bi se znalo tko će gdje sjediti.

Putovanje vlakom na sjednicu, umjesto kao do sada službenim vozilima, predložila je na posljednjoj sjednici ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, što je u konačnici i usvojeno.

“Ova ideja ponukana je iz više razloga. S jedne strane riječ je o promociji linije prema jugu. Naime, Željeznice FBiH ove sezone, od 15. lipnja do 31. kolovoza 2019. godine, brzim vlakom prometuju prema Čapljini. Također, ovo je svojevrsna promocija Željeznica koje su u mandatu ove vlade uspostavile linije i prema Krajini. Nadalje, cilj da se ukaže na svijest građana da po mogućnosti češće koriste ovo prijevozno sredstvo, kako radi okoliša tako i radi rasterećenja magistralne ceste M-17 prema Mostaru”, kazali su iz Vlade FBiH.

Osim ministara, vlakom su na sjednicu otputovali i zaposleni u vladinim službama.

Kako niti jedna vlada ne može izbjeći kritike i šale na društvenim mrežama, tako je i ovaj potez Vlade na pojedinim Facebook stranicama dočekan sa humorom.

Posted by Raja sa biroa on Četvrtak, 20. juni 2019.