Home Crna kronika DVIJE POSVE RAZLIČITE PRIČE OKO UHIĆENJA STARCA U BANJOJ LUCI: Kome vjerujete,...

DVIJE POSVE RAZLIČITE PRIČE OKO UHIĆENJA STARCA U BANJOJ LUCI: Kome vjerujete, njemu ili policiji?

SHARE

Bruno Batinić otputovao je iz Banje Luke u Švedsku, čiji je državljanin, nakon što je jučer potpuno uhićen u parku između Palate republike i hrama Hrista Spasitelja.

Kako piše bloger Slobodan Vasković, Batinić je uhićen samo zato što se pozdravio sa Ozrenom Perduvom, članom pokreta “Pravda za Davida”, koja je na meti MUP-a RS-a  više od godinu dana.

S druge strane, iz policije kažu kako je Batinić odbio pokazati osobne dokumente prilikom pokušaja legitimacije od strane policijskih službenika.

Vasković pak piše kako je na Batinića. koji ima 66 godina, nasrnulo šest pripadnika Hunte, oborili su ga na zemlju i stavili lisice. Potom je odveden u njihovo sjedište, gdje njegovom odvjetniku nije dozvoljeno da nazoči saslušanju.

Batinić je, oko ponoći  prebačen u Hitnu pomoć, a potom u UBKC Banjaluka, gdje je pregledan, a na vrat mu je stavljena “kragna”, piše na svom blogu Slobodan Vasković.

Njegova supruga Snježana je kazala da su odlučili da se hitno vrate u Švedsku, kako bi Bruno otišao na liječnički pregled i uradio sve nalaze.

Iako su mu u UBKC Banjaluka napisali da je sve u redu sa njegovim zdravljem, Snježana Batinić tvrdi da Bruno ne može upravljati rukama i da ima problema sa ramenom.

alt

 

U policiji nude posve drugačiju verziju priče.

U Policijskoj upravi Srni je rečeno da je ova osoba sinoć oko 19.40 časova na Trgu Bana Milosavljevića u Banjaluci odbila da postupi po zakonitom naređenju policije, a prilikom lišenja slobode pružao je aktivan otpor, te je jedan policijski službenik tom prilikom zadobio ozljede.

Povodom pisanja pojedinih medija u vezi sa ovim događajem, iz policije apeluju na novinare da prestanu zloupotrebljavati činjenično stanje.

“Mediji treba da rade svoj posao u skladu sa normama profesije a ne da manipulišu činjenicama, šire neistine i iznose grube dezinformacije. Pri tome posebno treba da imaju u vidu da je jedan pripadnik policije zadobio povrede”, naglašavaju iz policije.

Švedski portal Expressen objavio je opširan izvještaj o brutalnom napadu na Brunu Batinića, državljanina te zemlje.