Home Zanimljivosti (FOTO) Klali svinju usred Kölna – Susjed Nijemac ostao u šoku!

(FOTO) Klali svinju usred Kölna – Susjed Nijemac ostao u šoku!

SHARE

Ono što je u mnogim našim seoskim i prigradskim naseljima i dalje česta praksa, a neki bi kazali i tradicija, za pedantne i uredne Nijemce je pravi šok.

Naime, radi se o klanju svinje u dvorištu! Upravo tom ritualu svjedočio je Rüdiger Brückner (60) iz Kölna koji je ostao u totalnome bunilu…

Kaže kako je za vrijeme toplog poslijepodneva ušao u svoju kuhinju i osjetio vrlo neugodan miris.

Pogledavši kod prozor, vidio je kako susjedi obrađuju upravo zaklanu svinju. Smrad je prouzročilo skidanje dlaka plinskim brenerom, a dakako ni ostali ”mirisi” svinjokolja nisu ništa manje neugodni. Susjedi su, mrtvi hladni, obrađivali svinju u dvorištu kuće s više stanara, ispred kontejnera za otpad. “Pomislio sam da ne vidim dobro. Započeli su obrađivati svinju otvorenim plamenom, a posvuda se širio nevjerojatan smrad. Nakon toga su nekoliko sati obrađivali zaklanu svinju i spremali meso – izravno na asfaltu”, ispričao je Rüdiger Brückner, prenosi Bild.

Pokazna vježba: Kako obraditi svinju u Kölnu - Romi klali svinju usred Kölna - Susjed Nijemac ostao u šoku!

Građanska dužnost nalagala mu je izvijestiti nadležne službe, računajući i policiju, što je bez odlaganja i učinio. “Međutim, nitko nije dolazio i nitko se nije osjećao nadležnim. Tek sutra kod nas se pojavio veterinar, ali svi tragovi su dotad bili uklonjeni”, kaže ovaj šokirani svjedok svinjokolja usred dvorišta u Kölnu.

“Svinja nije zaklana u Kölnu. Bit će prije da je već usmrćena svinja negdje kupljena i dovezena u dvorište, gdje je dalje obrađena i raskomadana. Meso od navedene životinje nije se pojavilo u prodaji”, priopćile su naknadno nadležne službe.

Rüdiger Brückner: Dva smo svijeta različita... - Romi klali svinju usred Kölna - Susjed Nijemac ostao u šoku!

Javnost je ostala začuđena činjenicom da nadležni ne mogu ništa poduzeti u ovakvim slučajevima. Bild otkriva kako se radi o jednoj romskoj obitelji, ali na njihov upit, Romi se nisu htjeli očitovati o svojoj ”akciji”.