Home Kultura O njemu će se tek čuti: Osamnaestogodišnji Širokobriježanin, glazbeni dragulj koji je...

O njemu će se tek čuti: Osamnaestogodišnji Širokobriježanin, glazbeni dragulj koji je već napisao 300 pjesama (VIDEO)

SHARE

Uvijek je lijepo upoznati mlade, nadarene i ambiciozne ljude koji su vrlo jasno postavili sebi ciljeve koje žele doseći i ostvariti.

ABCportal je predstavoi baš jednog takvog talentiranog i zanimljivog momka o kojem bi se s obzirom na njegov talent, tek moglo čuti

Kristijan Penavić je osamnaestogodišnji momak iz Širokog Brijega koji želi postati poznati glazbenik. Rekli bismo ništa senzacionalno u tomu jer mnogi mladi ljudi imaju takve ili slične želje kao i on.

Međutim Kristijan je već sada glazbeni dragulj koji treba brusiti kako bi zasjao i pokazao raskoš svojeg glazbenog talenta.

Njegovo umijeće sviranja gitare i pjevanja već sada ima jednu zavidnu razinu ‘osobnog stila’ koji odmah upada u oči . No to nije sve po čemu bi ovaj mladić trebao biti uspješan. Naime, Kristijan je vrlo daroviti kantautor i posjeduje lijepu zbirku autorskih pjesama, do sada ih je uglazbio oko 300 što samo po sebi stvara jedan respekt i govori u prilog činjenice da se doista radi o jednom glazbeno nadarenom momku pred kojim bi mogla biti sjajna budućnost.

U jednom ugodnom razgovoru Kristijan je novinaru ABCportala otkrio nekoliko zanimljivosti o sebi, svojim planovima …

-Već sa sedam godina došao sam u doticaj s glazbom jer me moj ujko nagovarao da počnem svirati gitaru i pokazao mi prve akorde. Odmah sam zavolio gitaru od koje se nisam odvajao. Tako bi kad bi vježbao doživio nekakvu inspiraciju i vrlo rano počeo sam pisati vlastite pjesme. Svoju prvu pjesmu ‘Slomljeno srce’ napisao sam u petom razredu i poklonio sam je jednoj djevojčici. I od tada je sve krenulo, kroz smijeh nam govori mladi Širokobriježanin. Sve njegove pjesme su zabilježene i čekaju svoj red.

Upitan koliko je potrebno da se napiše jedna pjesma, on je odgovorio da su neke pjesme napisane za pola sata a neke su završene tek za godinu i da sve ovisi o raspoloženju i inspiraciji.

Kad su u pitanju planovi vezani za glazbenu karijeru, ovaj talentirani momak je rekao da želi što više svirati i pjevati a također je otkrio da njegov autorski materijal koji želi snimiti i pretočiti u album je spreman za studio.

-Evo baš ovih dana očekujem informaciju kada bi mogao na audiciju za ovogodišnji The Voice (HR), što jedva čekam. Konkurencija je prevelika ali ja se nadam da ću proći- rekao nam je  ovaj mladi talentirani kantautor iz Širokog Brijega, piše ABCportal.info