Home Crna kronika U stravičnoj prometnoj nezgodi poginuo policajac, a policajka teško ozlijeđena

U stravičnoj prometnoj nezgodi poginuo policajac, a policajka teško ozlijeđena

SHARE

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti Tar – Poreč, poginuo je 38-godišnji policajac, a policajka (43) je teško ozlijeđena. Oboje rade u porečkoj policijskoj postaji. Nesreća se dogodila u nedjelju oko 6.45 sati, a cesta je od 6.55 sati do oko 11 sati bila zatvorena za sav promet

Prema izjavi glasnogovornice Suzane Sokač, do nesreće je došlo kada je 43-godišnja policajka upravljala automobilom Fiat Panda pulskih oznaka u smjeru Poreča, a iza nje se nalazio BMW pulskih oznaka, piše Glas Istre.

– U jednom trenutku je iz nepoznatog razloga 24-godišnji vozač BMW-a koji se kretao u istom smjeru udario u stražnji dio automobila, u kojemu su se nalazili policajci, te je automobil izgubio nadzor i sletio van kolnika udarivši u stablo, a potom se vratio na kolnik i prevrnuo se na krov. Uslijed siline sudara policajac je smrtno stradao na mjestu događaja dok je policajka teško ozlijeđena prebačena u pulsku Opću bolnicu na liječenje. Utvrđeno je da je 24-godišnji vozač bio pod utjecajem alkohola od 0,38 promila te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Ovom prilikom izražavamo sućut obitelji stradalog kolege, izjavila je Suzana Sokač.

Cesta je za sav promet zatvorena od 6.55 sati do 11 sati radi očevida, a na mjesto događaja je pozvana i zamjenica županijskog državnog odvjetnika Andreja Štefekov Ivandić. Pored nje, na mjestu događaja su bili zapovjednik porečke policije Davor Švenda sa zamjenicima. Cesta je zatvorena od rotora Červar do Tara te se promet odvija obilaznim pravcima. Prema onome što smo vidjeli na mjestu nesreće, Fiat je izgubio nadzor i sletio van kolnika, popeo se na manje zemljano uzvišenje i udario u stablo, a potom se odbio na kolnik i prevrnuo na krov. Da se nekim slučajem sudar dogodio samo malo naprijed završili bi na zemljanu površinu, najvjerojatnije bez ikakvih ozljeda, jer su nažalost udarili u zadnje stablo u nizu. Policiji je bilo izrazito teško tijekom očevida budući da se radi o njihovom kolegi, koji je također radio u očevidnoj ekipi porečke policije. Policajka je neposredno prije nesreće došla do Tara po kolegu te su jednim autom išli na posao, gdje nažalost nisu stigli.

Za vrijeme očevida se na rotorima kod Tara i Červara skupilo prilično puno vozila te se stvorila kolona, a policija je na obje strane usmjeravala promet okolnim pravcima. Naime, cesta Tar – Červar je prije postavljanja rotora bila prilično opasna za promet, bez obzira što se radi o ravnim pravcima. Tamo je u kratkom vremenu poginulo više osoba. Situacija se popravila od kada su sagrađeni rotori, no upravo je taj ravni dio i dalje najopasniji po kiši, radi lošeg sloja asfalta i neravnina je vrlo sklisko.