Home Crna kronika Kolege o poginulom Tomislavu Bašiću: Žena mu za mjesec dana treba roditi,...

Kolege o poginulom Tomislavu Bašiću: Žena mu za mjesec dana treba roditi, jako se mučio

SHARE

U prometnoj nesreći koja se rano u nedjelju dogodila na cesti Tar – Poreč, poginuo je 38-godišnji policajac Tomislav Bašić, a 43-godišnja policajka Natalija Bertović Šverko teško je ozlijeđena kad je na njih naletio 24-godišnji vozač BMW-a dok su putovali na posao, doznaje se od istarske policije, koja je privela 24-godišnjaka zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

Nesreća se dogodila oko 6.45 kad je 24-godišnjak, vozeći se u BMW-u pulskih oznaka iz smjera Tara prema Poreču, udario u stražnji dio Fiata koji je u istom smjeru vozila 43-godišnja policajka.

Fiat se odbio i vratio na kolnik gdje se prevrnuo na krov i zaustavio na desnoj prometnoj traci. Fiat je silovito udario prednjom desnom stranom u stablo. Uslijed udarca i prevrtanja automobila, policajac je preminuo na mjestu, dok je njegova kolegica teško ozlijeđena.

Stranci zvali policiju

Kako piše Glas Istre, nije poznato tko je alarmirao službe. Navodno su to učinili neki stranci. Ozlijeđena policajka zbrinuta je u pulskoj Općoj bolnici.

Preminuli policajac od 2007. godine radio je u sektoru prometa, odnosno bio je dio ekipe za očevid. Nedavno je prešao u sektor krim-policije.

“U šoku smo, nevjerojatno da se to dogodilo. Teško se je nositi sa takvom nesrećom u bilo kojem slučaju, no on nam je bio kolega i bio je dobar čovjek. Ne govorimo to zato što ga više nema, već zato što je bio čovjek i radnik. Gotovo cijelu karijeru je radio u prometu, na očevidima, a tek prije malo vremena je prešao u toliko željeni odjel krima. Da stvar bude još gora, sinoć je došao po stvari u kancelariju gdje sjede ‘prometnjaci’ i prenio ih u prostorije novog odjela. Ispada da se radilo o nekakvom oproštajnom susretu”, kažu kolege policajca koji je poginuo, a njihove riječi prenosi Glas Istre.

Supruga mu za mjesec dana treba roditi

“Teško nam je radi njega i radi cijele obitelji, a ponajviše njegove supruge koja za mjesec dana treba roditi dijete, a drugo dijete im sada ima šest godina. Jako se mučio do kuda je došao, u osam godina školovanja je završio dva fakulteta, ekonomski i kriminalistiku. Napokon si je posložio život i radio ono što voli. Kada kažemo da je radio, to i mislimo u potpunosti. Stalno je bio aktivan i nikada nije zaradio nikakvu packu. Svoj je posao radio pošteno, dostojanstveno i s velikom ljubavlju”, ispričalo je više policajaca za Glas Istre.

Vozač BMW-a imao alkohola u krvi

Vozač BMW-a prošao je bez ozljeda i nad njim se provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

“U prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 6.40 sati, na cesti D75 (Červar – Tar), smrtno je stradao policijski službenik.

Nesreća se dogodila kada je 24-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0.38 promila upravljao automobilom BMW, pulske registarske oznake, iz smjera Tara te je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio automobila Fiat, pulske registarske oznake, kojim je ispred njega upravljala 43-godišnja policijska službenica. Od siline udarca, Fiat je s desne strane sletio s ceste i udario u stablo, nakon čega se prevrnuo na krov.

Na mjestu događaja smrtno je stradao 38-godišnji policijski službenik, suvozač iz Fiata, dok je policijska službenica zbog težih ozljeda prevezena u pulsku bolnicu, gdje je zadržana na liječenju.

Policija, u suradnji s nadležnim držanim odvjetništvom, nastavlja utvrđivati okolnosti nastanka prometne nesreće,  a nad 24-godišnjim vozačem provodi se kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Policijska uprava istarska izražava iskrenu sućut obitelji preminulog kolege”, objavila je istarska policija.