Home Društvo Javio se Milin otac: Mila je super, čekamo transplantaciju

Javio se Milin otac: Mila je super, čekamo transplantaciju

SHARE

PUTEM svog Facebook profila oglasio se Marin Rončević, otac djevojčice Mile za koju su hrvatski građani skupili skoro 40 milijuna kuna i koja se upravo zahvaljujući hrvatskim građanima trenutno liječi u bolnici u Philadelphiji od akutne megakariocitne leukemije.

Marin Rončević se na početku ispričao što ne stiže odgovarati na sve poruke te da mu je jednostavnije preko Facebooka objaviti što se događa s Milom.

“Mila je super”

“Trenutno je Mila super, ali oni koji su prošli/prolaze slične zdravstvene situacije znaju za razne nestalnosti i onu “danas je dobar dan” frazu… Eto, danas je bio jedan dobar dan pa se u meni pojavila želja da ga podijelim s vama.

Mila je dobro, nema neke sjajne nalaze sto je i očekivano s obzirom na tretmane koje prolazi, ali tu smo svi skupa, u sobi, nije u bolnici, izlazi na zrak u šetnje, igra se i gnjavi Pipu pa je sve odmah puno veselije. I glasnije. Nekad toliko glasno da se bojim da će nas izbaciti iz smještaja. Valjda neće”, započinje Marin.

Dodaje kako čekaju transplantaciju te ako sve bude po planu, Mila će biti zaprimljena 8. srpnja, a 15. srpnja kreće proces transplantacije.

“Ima stvarno maksimalno podudarnog donora, a ovdje su u mogućnosti i laboratorijski alternirati pojedine gene donora koji bi bili upitni. Sve je to nedovoljna garancija da će sve proći savršeno pa ću opet riskirati da naljutim pojedince kad zamolim svih da se pomole za Milu i svu bolesnu dječicu i pošalju ljubav, ali to je mala cijena za puno ljubavi”, piše Marin.

O Zakladi

Marin priznaje da se nije dovoljno bavio Zakladom te da mu jako žao zbog toga, ali nije imao kad.

“Nisam imao kad. Sram me i žao mi je, ali su drugi potegli umjesto mene kad je trebalo. Za neke, mi smo ovdje valjda na godišnjem odmoru, za druge odavde bi trebali rješavati privatne probleme koji veze nemaju niti s našim slučajem, niti s bolestima djece, niti s našom strukom. Ne znamo. Ne stignemo. Nemamo uvjete. Stvarno nije da ne želimo pomoć, ali limitirani smo. Vremenom, Milinim stanjem, vremenskom razlikom, cijenama telefonije, lokacijom i svime općenito. Ja osobno koliko stižem i mogu pomažem pojedincima sa savjetima. Za neke smo doslovno banka koja daje bespovratni kredit iako smo se JAVNO ODREKLI SVEGA. Love nemamo. Dio što smo imali od plaća na računima podijelili smo skoro odmah. Koliko vidim i nekim “profesionalcima”. Jbg. Ne stignemo odavde se baviti forenzikom, ali bar smo si to skinuli s grbače. Sad imamo prihode 2.200,00 mjesečno, tako da…”, napisao je Rončević.