Home Crna kronika Na bh. granici uhićeno pet osoba, jednog od njih potražuje sud u...

Na bh. granici uhićeno pet osoba, jednog od njih potražuje sud u Ljubuškom zbog izdržavanja zatvorske kazne

SHARE

Na graničnim prelazima u BiH za tri dana otkriveno je i uhićeno pet osoba koja potražuju domaći sudovi, priopćeno je iz Granične policije.

Na graničnom prelazu Šamac danas je uhićen državljanin BiH čiji su inicijali D.S. /46/, kojeg potražuje Općinski sud u Kalesiji zbog teške krađe.

Na aerodromu Sarajevo, na letu iz Istanbula, uhićen je dvadesetogodišnji A.B, kojeg potražuje Općinski sud u Lukavcu zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja droge, te je predat službenicima Odjela sudske policije u Sarajevskoj županiji.

Pripadnici Jedinice granične policije aerodrom Tuzla jučer su službenicima Sudske policije Doboj predali osobu O.S. /61/, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Derventi radi izdržavanja kazne zatvora.

Ovaj državljanin BiH kontroliran je na letu iz Stockholma.

Prilikom ulaska u BiH na prelazu Orahovlje uhićen je muškarac J.M. /28/, jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u LJubuškom radi izdržavanja kazne zatvora, a na prelazu Hum slobode je lišen muškarac Š.H. /57/, nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Sarajevu zbog šumske krađe, piše Ero.tel