Home Politika Što će Pernar reći na ovo? Palfi Sinčić dala ostavku na dužnost...

Što će Pernar reći na ovo? Palfi Sinčić dala ostavku na dužnost saborske zastupnice

SHARE

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odlučilo o zamjenama u saborskim klupama, piše 24sata.hr

Na dnevnom redu bila je ostavka potpredsjednice Živog zida Vladimire Palfi Sinčić na zastupničku dužnost.

Njezin mandat aktiviran je 18. lipnja, a nakon unutarstranačkog sukoba zbog mandata koji je Živi zid osvojio u Europskom parlamentu

Palfi Sinčić već je jednom stavila u mirovanje i prepustila ga Branimiru Bunjcu, koji je zbog sukoba u stranci napustio Živi zid.

Kako bi mandat ostao stranci Palfi je mandat aktivirala. No kako nije moguće dva puta zamrznuti morala je dati ostavku kako bi u saborske klube došla njezina zamjena.

Ovime je Palfi Sinčić izgubila mogućnost povratka u saborske klupe. Potpredsjednica Živog zida mandat je prepustila stranačkoj kolegici Snježani Sabolek.

I predsjedniku Živog zida Ivanu Viliboru Sinčiću prestao je zastupnički mandat zbog odlaska u Europski parlament, na njegovo mjesto u Saboru dolazi Damjan Vucelić.

Osijek - Tihomir Lukanić, Nikola Grmoja i Ivan Vilibor Sinčić o prijavi protiv Ivice Kirina | Autor: Davor Javorovic/PIXSELLfoto: Davor Javorovic/PIXSELL

Iz istog razloga saborski mandat prestao je i novoizabranom europarlamentarcu SDP-ovu Predragu Fredu Matiću, a kao njegova zamjena zastupnički mandat počinje obnašati SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić.

Podsjetimo, Ivan Pernar koji je sada presjednički kandidat je prije napuštanja Živog zida stao u obranu Branimira Bunjca i za cijeli metež u stranci optužio Vladmiru Palfi, suprugu predsjednika stranke Ivana Vilibora Sinčića.

Sve je to bio objavio u videu na svojoj Facebook stranici.

“Došlo je do toga da je Vladimira Palfi odlučila uzeti saborski mandat Branimiru Bunjcu, našem saborskom zastupniku. Osobno se ne slažem s tim činom jer smatram da je Branimir Bunjac dobar zastupnik i isto tako se ne slažem s načinom na koji se sa njim sada postupa”, rekao je tada Pernar.