Home Šport Očaj u Urugvaju: Tri poništena gola, VAR, nestvarni promašaji, Suarezove suze

Očaj u Urugvaju: Tri poništena gola, VAR, nestvarni promašaji, Suarezove suze

SHARE

Nogometaši Perua plasirali su se u polufinale Copa Americe nakon što su u subotu u četvrtfinalu u brazilskom Salvadoru nakon boljeg izvođenja penala svladali Urugvaj s 5:4.

Nakon 90 minuta igre bilo je 0:0, pa se pristupilo izvođenju udaraca s bijele točke.

Kod Perua svi izvođači su bili precizni, a tragičar je postao najbolji igrač Urugvaja Luis Suarez, čiji je udarac obranio vratar Pedro Gallese.

U polufinalu će Peru igrati protiv Čilea u Porto Alegreu u noći sa srijede na četvrtak, a drugi polufinalni par čine Brazil i Argentina koji će svoj klasik odigrati u noći s utorka na srijedu.

Nije to bila posebno kvalitetna i sadržajna utakmica, ali je Urugvaj svih 90 minuta (na Copi nema produžetaka već se odmah pristupa izvođenu udaraca s bijele točke) bio znatno bolji i opasniji, no Suarez i Cavani promašivali su svašta, neke nemoguće situacije, a čak tri gola su im poništena zbog zaleđa uz pomoć VAR-a.

Urugvaj je trebao i morao povesti u 25. minuti, ali ono što je promašio Edison Cavani spada u domenu znanstvene fantastike. Sve je na lijevoj strani napravio Suarez, riješio se protivnika, ubacio je savršenu loptu pred vrata, a Cavani, samo i neometan sa samo pet metara šutira preko vrata.

Suarez se uhvatio od muke za glavu kad je vidio što mu je kolega iz napada promašio, a i napadač PSG-a nije mogao vjerovati da je uspio promašiti nepromašivo.

Nevjerojatan promašaj Cavanija možete pogledati OVDJE.

Četiri minute nakon toga, Urugvaj je zabio, ali gol Suareza je poništen zbog zaleđa. Bio je to prvi od čak tri poništena gola Urugvaja. Igrala se 60. minuta kad je Cavani zabio, Urugvajci su već počeli slaviti, ali oglasio se VAR i zbog zaleđa gol je poništen. Baš kao i 13 minuta kasnije kad je video tehnologija poništila gol i Suarezu.

Sve poništene golove Urugvaja možete pogledati OVDJE.

Urugvaj je pokušavao svim silama postići gol i izbjeći penale, ali se Peru uspio obraniti i doći do udaraca s bijele točke. Urugvaj je imao previše nesreće i nije im bilo suđeno proći, a tragičar je postao onaj najbolji i najpoznatiji – Luis Suarez. Napadač Barcelone je nakon utakmice bio neutješan. Srušio se na travu i grcao je u suzama dok su ga suigrači tješili.

Suze i očaj Suareza možete pogledati OVDJE.

Napadač Barcelone je nakon utakmice grcao u suzama, a suigrači su ga pokušali utješiti. Suarezove suze simbol su onoga što smo sinoć vidjeli. Urugvaj je bio bolji, ali nogomet ga je kaznio.To je nogomet, piše 24sata.hr