Home Život Priča para iz Travnika osvojila regiju: “Nije važno krsti li se ili...

Priča para iz Travnika osvojila regiju: “Nije važno krsti li se ili klanja”

SHARE

Da je ljubav najveća sila u svemiru dokazuje i priča Elisabeth Elle Hrgić i Inasa Dagoje koji su 22. 6. ove godine u Travniku uplovili u bračne vode.

Elisabeth je na svom Facebook profilu objavila jednu od vjenčanih fotografija koja je oduševila društvene mreže i postala viralni hit. Fotografija je nastala ispred školske zgrade u Travniku u kojoj se nalazi Katolički školski centar “Petar Barbarić” u koju je išla Elisabeth te Mješovita škola “Travnik” koju je pohađao Inas.

Dvije ustanove dijeli žica kod koje se par odlučio fotografirati, a Elisabeth je objavila i emotivan tekst.

“Nas dvoje. Svatko ispred svoje škole koju smo pohađali. U jednom dvorištu, podijeljenom na dva svijeta. U jednom dvorištu, kojeg oni veliki pregradiše ogradom. Ogradom za koju su nas uvjerili da su oni preko puta drugačiji, zlobniji, ništaviji. I mi kao mali smo im možda i vjerovali. Ali što znači jedna ništavna žica, komad armature, koja u očima velikih jamči zaštitu, što znači, pored ljubavi?! Ljubavi koja ruši granice, barijere, predrasude, ponos. Ljubavi koja u onom drugom vidi čovjeka. Čovjeka sa srcem i dušom, satkanog od krvi i mesa, sa tisuću i jednom vrlinom i manom. Čovjeka kojeg je onaj Najveći satkao od najljepših mogućih niti. Mi smo se prepoznali. Nevidljiva ruka odabrala je nas dvoje da volimo, ljubimo, opraštamo, gradimo neke bolje svjetove, imamo i učimo djecu pravim i istinski ljudskim vrijednostima. Danas sam zahvalna na svemu. Na dvije škole. Na ogradi. Na preprekama i barijerama. Jer spoznati ljubav, ljubiti i biti ljubljen, znači gasiti mržnju u sebi, opraštati, graditi mostove koje u čovjeku vide čovjeka.

Nas dvoje, djeca, sa ove i one strane, naše i njihove ograde, želimo vam da pored sebe imate nekoga tko će u vama probuditi ljubav i od vas učiniti najsretniju i najljubljeniju osobu na svijetu. Onako kako smo to nas dvoje učinili za sebe. Radujte se svakom novom danu i učite djecu da su sva ista, da nije važno jesmo li crni ili bijeli, krstimo li se ili klanjamo. Učite djecu da budu dobri ljudi, koji onim velikim, neće vjerovati da je ograda zaštita te da i sa one druge strane rastu dobra, talentirana, duhovita i puna ljubavi djeca.

Neka vam smisao života bude Ljubav”, zaključila je.

Fotografija je dosad lajkana više od pet tisuća puta, a podijeljena nekoliko stotina puta.

Kako nam je otkrila Elisabeth kada smo je kontaktirali za dozvolu za objavu njihove priče, par je nakon vjenčanja otputovao u Hrvatsku gdje su uživali u prvim danima braka, piše Index.hr