Home Društvo Reakcije na status patera Ike ne jenjavaju

Reakcije na status patera Ike ne jenjavaju

SHARE

Pater Ike je najavljujući ljetni kamp za mlade muškarce katolike na Kupresu napisao status u kojem je upozorio na sve rašireniji gubitak muževnosti u ponašanju jačeg spola.

Status koji je na svojoj FB stranici napisao poznati isusovac pater Ike Mandurić izazvao je, kako to obično i biva sa svim istupima ovoga redovnika, veliku pažnju i raspravu u javnosti.

Podsjetimo, pater Ike je najavljujući ljetni kamp za mlade muškarce katolike na Kupresu napisao status u kojem je upozorio na sve rašireniji gubitak muževnosti u ponašanju jačeg spola koji se ogleda i u odnosu prema njihovim obiteljima. Pater Ike je istaknuo kako muškarac, osim obitelji, mora biti zaokupljen i zajednicom u kojoj živi i njezinim dobrom.

„Jedan muškarac, da bi sebe osjetio i otkrio, mora izići daleko od doma, i vidjeti kako tamo stvari stoje. On je taj koji ima zov uspeti se na najviše planine koje ga okružuju, i na najudaljenije pučine, i tamo svijet staviti pod kontrolu. Jer, kad opasnosti dođu do praga obiteljskog doma, onda ni njonjavi muškarac koji u njemu prebiva, i koji je do tada uredno slušao svoju ženu, neće moći zaštititi ni svoju ženu, ni dječicu, ni svoj parkić, ni kućicu, ni tepih, ni šoping, ni svoja idilična popodneva, ni igrice sa sinčićem…”, napisao je pater…, prenosi Tomislavcity.