Home Crna kronika Hitna pomoć pijanog je Bosanca spašavala tri puta u jednoj noći: Padao...

Hitna pomoć pijanog je Bosanca spašavala tri puta u jednoj noći: Padao je od kavane do kavane

SHARE

Alkoholizarni muškarac pao je u Miljacku nakon što je zaspao sjedeći na zidu korita rijeke u blizini tramvajske stanice na Skenderiji, javlja Radio Sarajevo.

Hitna pomoć i policija odmah su intervenirali nakon dojave. Muškarca su izvukli i premjestili u bolnicu, a kasnije je Radio Sarajevo doznalo da je toga dana to bila treća intervencija Hitne pomoći zbog istog čovjeka!

Riječ je o 67-godišnjem Mirsadu koji je u utorak baš odlučio zaposliti i policiju i Hitnu pomoć.

Najprije je Mirsad u pijanom stanju pao ispred kafane na Autobusnom kolodvoru Ilidža (poznati Terminalu), gdje je razbio glavu iz ozbiljno se ozlijedio.

Kako je uobičajeno u tim situacijama, morala je intervenirati i policija i ekipa Hitne pomoći Sarajevo, te povrijeđeni čovjek prebačen na sarajevski CUM.

Međutim, dva do tri sada kasnije nakon što mu je pružena pomoć, Hitna pomoć i policija su ponovo pozvani.

Ovaj put iz “Sara Centra”, opet na Ilidži. Kada su stigli na mjesto događaja, policajci i medicinari bili su nemalo iznenađeni kada su ponovo pronašli Mirsada.

Noseći lozovaču, pao je i ponovo zadobio povrede! Samo ovaj put na drugoj strani glave.

Ekipe su ga ponovo medicinske zbrinule, no Mirsad nije odustajao te se njegova odiseja po sarajevskim kafanama i javnim mjestima nastavila dok nije završio u rijeci!