Home Crna kronika Marko dječaku davao drogu da prodaje pa prijetio: “Ubit ću te ako...

Marko dječaku davao drogu da prodaje pa prijetio: “Ubit ću te ako mi do sutra navečer ne doneseš 300 KM”

SHARE

Banjolučanin Marko Praštalo priznao je šverc droge, kao i da je angažirao maloljetnika da prodaje drogu za njega.

Vesna Rujević, njegov odvjetnik, tijekom suđenja u banjolučkom Okružnom sudu rekla je da su se s banjolučkim Okružnim tužiteljstvom dogovorili da zaključe sporazum o priznanju krivice te da se nadaju da će postići dogovor jer se, kako je navela, glavni tužilac suglasio s visinom predviđene kazne. Praštala, koji je otprije poznat policiji, optužnica tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, iznudu i nanošenje lakše ozljede.

Prema optužnici, on je 2015. i 2016. nabavljao marihuanu, koju je prepakirao i prodavao u Banja Luci, a za prodaju je angažirao i maloljetnog S. Z. Maloljetnik je bio obvezan da mu za prodaju narkotika donosi 200 do 300 maraka, inače bi mu prijetio da će ga tući i reći sve njegovim roditeljima.

Kada mu jednom nije donio novac, otišao je pred školu koju pohađa i rekao mu da mu je dužan te mu zaprijetio: “Ubit ću te ako mi do sutra navečer ne doneseš 300 KM”, a pozivao ga je i telefonom. Kada je drugu večer sreo maloljetnika napao ga je i udario rekavši mu da će reći njegovom ocu da je diler ako mu ne vrati novac.