Home Kultura U Ljubuškom održana manifestacija “Park pun priča”

U Ljubuškom održana manifestacija “Park pun priča”

SHARE

Zaljubljenici u poeziju i kratke priče večeras su u Ljubuškom došli na svoje jer je u Gradskom parku organizirana manifestacija „Park pun priča“ tijekom koje su ljubuški učenici javno čitali svoje priče i stihove.

U zelenom ambijentu parka, kratke priče i poeziju čitale su učenice Lana Živković, Patricija Matić, Petra Barbir i Petra Rupčić.

Dodatni štih manifestaciji dali su Mateo Čuvalo i Filip Granić koji su glazbom pratili čitanje stihova i tekstova.

Pročitane su tri kratke priče i 11 pjesama, a u pauzama između čitanja nastupio je simpatični glazbeni gost iz Osnovne škole Čitluk, Mateo Paponja, koji je na harmonici izveo nekoliko skladbi.

Ovo je jedno prekrasno iskustvo i jedan prekrasan događaj. Manifestacija je odlična i jako mi se sviđa što se svake godine iznova i nanovo poboljšavaju te ljetne manifestacije za odrasle i za djecu u našem gradu“, rekla nam je jedna Ljubušanka.

Sve kratke priče i poezija pročitane večeras u parku nastale su na radionicama kreativnog pisanja u Knjižnici Ljubuški.

Sve priče koje smo dobili na uvid su stvarno jako dobre. U povjerenstvu za odabir najbolje priče sam bila i prošle godine, a smatram da se ove godine vidi pomak, da su priče bolje koncipirane i smatram da su radionice koje je vodila prof Anita Milićević urodile plodom“, rekla je za Radio Ljubuški Iva Bilić, član povjerenstva za odabir najbolje priče.

Nagrada za najbolju priču je na kraju otišla u ruke Petre Barbir, koja je napisala priču „Zamjena“, te je ona za svoje spisateljsko umijeće nagrađena tabletom.

Moja je priča o jednom svjetioniku koji je naučio kako sebe prihvatiti i kako biti svoj“, rekla nam je mlada Petra, dodavši kako su na tečaju puno naučili.

Naučili smo osnovne tehnike i kako se lakše snaći, kako se izraziti na papiru“, rekla je Petra.

Ivica Vizentaner, voditelj Knjižnice Ljubuški se zahvalio svim osnovnoškolcima i srednjoškolcima što su nazočili na radionicama kreativnog pisanja na kojima je i nastalo ovo bogatstvo priča i poezije, te istaknuo kako je uvjeren da će ova manifestacija prerasti u tradicionalni ljubuški ljetni događaj.

Večerašnji program je vodila Anamarija Nosić, a ovaj događaj je organizirala JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški, odjel Knjižnica Ljubuški, u suradnji s Gradom Ljubuški.

Više poslušajte u audiozapisu Radija Ljubuški