Home Gospodarstvo Prihvaćena ponuda Glencore-a – Opskrba Aluminija električnom energijom neće biti prekinuta

Prihvaćena ponuda Glencore-a – Opskrba Aluminija električnom energijom neće biti prekinuta

SHARE

Završena sjednica Vlade FBiH: Usvojen zaključak kojim se prihvaća da Glencore plaća do kraja godine 50 eura po megavatu, ali tko će platiti ostatak cijene električne energije?

Vlada Federacije BiH završila je sjednicu na kojoj je glavna tema bilo stanje u Aluminiju i kako osigurati daljnji rad tvornice, odnosno, opskrbu električnom energijom.

Kako je potvrđeno za Ero.tel iz više izvora, uz informaciju što je Vlada FBiH uradila za Aluminiji, usvojena je i ponuda švicarskog Glencorea koji je ponudio plaćanje 50 eura po megavatu električne energije za Aluminiji do kraja godine.

-Sada treba riješiti pitanje tko će platiti ostatak od 25 eura jer Aluminiji ima cijenu od 75 eura po megavatu. To pitanje mora biti riješeno tijekom dana, čime bi se riješilo pitanje opskrbe Aluminija električnom energijom do kraja godine – rekli su nam naši sugovornici u Vladi Federacije BiH.

Premijer Fadil Novalić će sada razgovarati sa predstavnicima sindikata radnika Aluminija. Njih 150 je danas došlo pred zgradu Vlade FBiH u Sarajevu kako bi dobili odgovore na brojna pitanja oko poslovanja Aluminija i budućnosti ove tvrtke.

Naši sugovornici ističu kako opskrba Aluminija električnom energijom neće biti prekinuta, tako je prihvaćanje Glencoreove ponude prijelazno rješenje za vrijeme kojeg bi trajno trebao biti rješen status Aluminija i iznađena rješenja za probleme s kojima se suočava mostarski gigant.