Home Crna kronika Švedska obitelj svjedočila ubojstvu u Splitu: ‘Potegnuo je veliki nož, ubo ga...

Švedska obitelj svjedočila ubojstvu u Splitu: ‘Potegnuo je veliki nož, ubo ga i otrčao”

SHARE

Redakciji Novog lista javila se žena iz Švedske, koja tvrdi da su ona, njezin prijatelj i dvoje njezine djece bili očevici ubojstva u Splitu. Policija je, tvrdi, s njima razgovarala, ali nije uzela njihova imena, niti ih kasnije pozivala, iako se sve, ističe, dogodilo pred njihovim očima.

– Moje ime je Linda Kvilten i živim u Švedskoj. Prošle srijede, dvoje moje djece, moj prijatelj i ja posjetili smo Split. Odsjeli smo u apartmanu na adresi Kruševića Gumno 15. Oko osam navečer krenuli smo na večeru i iz naše ulice skrenuli u Sinjsku ulicu, gdje smo vidjeli dva muškarca kako se svađaju. Baš kad smo prošli pored njih, jedan od te dvojice potegnuo je veliki nož na drugoga. Vidjeli smo sve što se dogodilo. Kad je ubojica otrčao, moja djeca, stara 17 i 18 godina, pomogla su ubodenom muškarcu dok je hitna pomoć još bila na putu, napisala je Linda Kviteln u emailu koji je poslala Novom listu.

Bojala se, kaže, da će se ubojica vratiti, ali stigao je tim hitne pomoći i policija.

– Razgovarali smo s policajcima kad su stigli, ali nisu uzeli niti naša imena, niti brojeve telefona, iako smo ključni svjedoci i iako smo sve vidjeli vlastitim očima. Mladi policajac činio se nezainteresiranim za sve što smo imali reći. Nakon što sam očistila krv sa sinovih ruku i kćerkinih nogu i ruku, u čemu nam je pomogao ljubazan gospodin koji se pojavio s mokrim ručnikom, otišli smo s lica mjesta. Kad smo stigli u Švedsku, jedan čovjek iz Srbije s kojim radim pomogao mi je da nađem članak o tome ubojstvu. Tad sam vidjela i fotografiju ubojice pa sam pomislila da će policija možda trebati svjedoke, zbog čega vas kontaktiram, napisala je Švedska turistkinja Novom listu.

Riječ je o zločinu koji se dogodio 26. lipnja u Sinjskoj ulici u Splitu. Ozlijeđeni 53-godišnjak je preminuo u splitskoj bolnici.

Splitska policija objavila je da tragaju za 38-godišnjim Željkom Melvanom kojeg sumnjiče za pokušaj ubojstva 53-godišnjeg Vedrana M. zvanog Sarun, 26. lipnja u Sinjskoj ulici u Splitu.