Home Politika Kolinda protiv žice na granici s BiH gdje žive Hrvati

Kolinda protiv žice na granici s BiH gdje žive Hrvati

SHARE

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kazala je kako se protiv postavljanja žice na granicu s Bosnom i Hercegovinom “u kojoj žive Hrvati”.

Grabar-Kitarović je stala u obranu hrvatskih policajaca koji su se našli na udaru kritika zbog odnosa prema migrantima. Ozljede na koje se migranti često žale objašnjava teškim terenom, a novinare je provela kroz šikaru kako bi to i pokazala.

Upitala je hrvatskog ministra policije Davora Božinovića je li pravobraniteljica ikad došla vidjeti kakvo je stanje na terenu. Zajednički su je pozvali da dođe vidjeti što se radi i kako se radi. Grabar-Kitarović naglasila je i kako je bila u pravu kad je kritizirala izbjegličku politiku njemačke kancelarke Angele Merkel. Nije htjela prejudicirati kako će se ponašati Urusla van der Leyen, ali rekla je kako to nije hrvatski, nego europski problem, prenosi N1.

“Neće postati hotspot”, poručila je predsjednica koja je “protiv postavljanja žice na granicu s Bosnom i Hercegovinom u kojoj žive Hrvati”.

Kritizirala je i odnos vlasti u Bosni i Hercegovini prema migrantskoj krizi.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov na pitanje o Hrvatskoj vojsci te ljudstvu i tehnici rekao je da ministar Božinović na raspolaganju ima vojnika “koliko treba”.