Home Vijesti Pogledajte koliko su proračunski korisnici u ZHŽ-u dobili regresa

Pogledajte koliko su proračunski korisnici u ZHŽ-u dobili regresa

SHARE

Proračunski korisnici u Županiji Zapadnohercegovačkoj naknade troškova za vrijeme korištenja godišnjeg odmora, odnosno regresa u iznosu od 456 KM dobili su danas, potvrđeno je za Ljubuški portal iz Ministarstva financija ŽZH.

Vlada Zapadnohercegovačke županije na prijedlog Ministarstva financija i članka 10. odluke o naknadama iz osnova materijalnih prava zaposlenih kod korisnika proračuna, određuje osnovicu za obračun plaće, visinu naknade za topli obrok i visinu naknade za korištenje godišnjeg odmora te za svaku proračunsku godinu posebnim aktom određuje visinu i način isplate naknade na ime korištenja godišnjeg odmora.

Da posjetimo, proračunski korisnici u Zapadnohercegovačkoj županiji su prošle godine dobili po 445 KM regresa po svakom proračunskom korisniku koji ostvaruje pravo na naknadu za korištenje godišnjeg odmora (regres) za 2018. godinu, a isplata regresa omogućena je zahvaljujući financijskoj stabilizaciji u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Prema riječima ministra financija i dopredsjednika Vlade Zapadnohercegovačke županije Tonija Kraljevića, ukupna visina regresa koja se isplaćuje iznosi 50 posto od prosječne neto plaće isplaćene u Federaciji Bosne i Hercegovine u posljednja tri mjeseca.