Home Crna kronika Napadnuta potporučnica OS BiH, djevojka koja vozi tenk i skače sa Starog...

Napadnuta potporučnica OS BiH, djevojka koja vozi tenk i skače sa Starog mosta

SHARE

Dvadesetgodišnja Dajana Dangubić, potporučnica Oružanih snaga BiH, nedavno je napadnuta u Banja Luci.

Dajana je široj javnosti poznata i kao prva žena u BiH koja upravlja tenkom M-84, ali i kao rijetka djevojka koja je skočila sa Starog mosta u Mostaru.

No, usprkos svemu ona je bila meta napada u Banja Luci, navodno zbog fizičkog izgleda, odnosno kratke kose koju nosi. “Nije ni bitan napad. Evo ne boli prošlo je to od subote. Udarim se ja na treningu sto puta gore. Bitno je gdje živimo. Bitno je tko sjedi u fotelji “zakona”. Bitno je što ovo sutra može biti svatko od nas”, napisala je Dangubić na Facebooku, prenosi Klix.

Prema riječima kolumniste Dragana Bursaća koji je izvjestio o ovom nemilom događaju, Dangubić je više “zabolio razgovor sa policijom, nego udarci”.

“Dajana Dangubić, prva žena koja rukovodi tenkom, žena koja skače sa Starog Mosta. Žena koja se bori za prava žena.

Žena heroj!

Žena koja je sinoć brutalno napadnuta jer “nosi kratku kosu”?! Napadnuta je u Banjaluci, prijestonici nasilja, homofobije i ksenofobije. Sramotno objašnjenje policije, možda je okidač za napad to što se tako obukla i što ima kratku kosu?!

Dajana kaže da je više bolio sraman razgovor sa policijom, nego udarci koje je dobila.

Dajana je nešto najbolje u mojoj zemlji, a šljam koji joj je prijetio i napao je, vuče moju zemlju na dno.

Podrška za Dajanu, napadači se moraju pronaći, a mi svi zajedno prst na čelo-zašto pojedinim od nas smetaju najbolji od nas???

Dajana, ti si naš ponos!”, napisao je Bursać.

 

Nakon ove objave uslijedile su brojne poruke podrške potporučnici Oružanih snaga BiH sa pozivima da se što prije identificiraju i sankcioniraju napadači, piše Bljesak.info