Home Vijesti Aluminij: Propali su pregovori s Glencoreom! (VIDEO)

Aluminij: Propali su pregovori s Glencoreom! (VIDEO)

SHARE

”Kako sada stvari stoje, Aluminij se gasi prve minute srijede”, rekao je direktor Aluminija Dražen Pandža nakon što su propali pregovori Glencorea i Vlade Federacije oko preuzimanja Aluminija.

Sastanku s čelnicima švicarske kompanije, nazočili su Direktori iz Aluminija Dražen Pandža i Boris Vican, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i te dopremijerka Federacije BiH i ministrica financija Jelka Milićević i predstavnik malih dioničara Samir Anić.

Iako je prošlotjedno pismo Glencorea dostavljeno Vladi F BiH navodno bilo prihvatljivo, danas je, prema nekim saznanjima, ipak došlo do promjene.

Uz azijske ulagače, sad se, prema nekim informacijama, pojavio i novi igrač.

Ministar je potvrdio kako je došlo do promjene Glencoreovog stajališta.

”Sastanak je krenuo s informacijom da Glencore nije spreman preuzeti sufinanciranje struje od 50 eura. Problematizirali su pismo koje su preko Aluminija predali Vladi. Po mom mišljenju su se povukli iz pregovora. Ponijeli su se neprofesionalno”, rekao je Džindić i dodao kako je stiglo novo pismo namjere od tvrtke Man World Holding Trust.

Pandža je rekao da su razjašnjene neke stvari. ”Raščistili smo sve kakvo je stanje”, rekao je i dodao kako je nakon ovog prestala igra gluhih telefona. Ministar Džindić je rekao kako se pregovori nastavljaju s drugima.