Home Crna kronika UHIĆEN JUTROS U MOSTARU Jednu osobu prevario za 2.000 KM, a drugu...

UHIĆEN JUTROS U MOSTARU Jednu osobu prevario za 2.000 KM, a drugu za 10.000 KM

SHARE

Pripadnici Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Mostar jutros su uhitila Edisa Koženjića s područja Ključa zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prevare.

Nakon uhićenja se ispostavilo, kako je neslužbeno potvrđeno za Avaz, da su potragu za njim raspisali iz policijskih uprava Ključa, Zenice i Tuzle, također zbog prevare.

Koženjić je na području Mostara prevario dvije osobe, jednu je, saznaju, oštetio za 2.000 KM, a drugu za 10.000. Također, pokušao je prevaru u jednom autosalonu za automobile Mercedes.

Uglavnom, oštećeni su, kao i u drugim gradovima, prijavili da im se predstavljao kao investitor, a raznim lažnim pričama i dezinformacijama stjecao je njihovo povjerenje. Pokazivao im je lažnu putovnicu Njemačke, kao i krivotvorene bankarske dokumente o ulaganjima u kapitalne investicije na području BiH.

Također, prema neslužbenim informacijama, za Koženjićem traga i policija Republike Hrvatske, na čijem se području pojavljivao pod imenom Edin Kazaferović, Šefik Koženjić, a služio se i drugim lažnim imenima.