Home Vijesti Oglasio se HDZ BiH: Ovo je udar na život

Oglasio se HDZ BiH: Ovo je udar na život

SHARE

”Nemogućnost organizacije električne energije Aluminiju predstavlja udar na život kako u cjelokupnoj BiH, tako i u Hercegovini. Smatramo kako je trenutno najvažniji zadatak brinuti o radnicima te što prije doći do kratkoročnog, dugoročnog ali i trajnog rješenja”, objavila je Hrvatska demokratska zajednica BiH nakon što su se danas radnici Aluminija okupili pred središnjicom stranke.

Kako je potvrđeno za Bljesak.info, radnike će u četvrtak u podne primiti čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović, a radnici su pozvali građane da se okupe pred središnjicom u 11:30 kako bi im mirnim okupljanjem dali podršku.

”Sutrašnji sastanak s menadžmentom i s novim Nadzornim odborom će dati realnu sliku stanja i ponuditi opcije za rješenje današnje situacije. Svi oni koji pokušavaju problemima uposlenika Aluminija praviti kratkoročan politički profit stvaraju nemjerljivu štetu upravo samim radnicima kojima sada treba razumijevanje, potpora i prije svega pomoć oko rješavanja osnovnih životnih problema, a ne politička prepucavanja zarad jeftinih političkih bodova”, navodi HDZ BiH. Stranka, u koju su mnogi radnici upirali prstom kao u krivca i prozivali njihove ministre zbog šutnje, navodi kako je ”u ovom trenutku ključna smirenost, kako bi izbjegli moguću daljnju štetu, kao i izbjegavanje radnji koje nas sve skupa mogu odmaknuti od postizanja konačnih rješenja”.

”Vjerujemo kako je samo zajedničkim djelovanjem i preuzimanjem odgovornosti moguće doći do prihvatljivog rješenja”, navodi HDZ BiH.