Home Crna kronika 10 godina zatvora zbog smrti mlade Čapljinke

10 godina zatvora zbog smrti mlade Čapljinke

SHARE

Ivana Tena Gotovac Soldić (39) na Županijskom sudu u Splitu u četvrtak je nepravomoćno osuđena na 10 godina zatvora i doživotnu zabranu upravljanja B kategorijom, javlja Splitski dnevnik.

Tijekom sudske rasprave je priznala krivnju za izazivanje nesreće na pješačkom prijelazu na Poljičkoj cesti, kada je usmrtila 19-godišnju Mariju Ćorić, pišu Vijesti.hr.

Optužnica ju je teretila za vožnju pod utjecajem alkohola i za to je pred sudom kazala kako se osjeća krivom, a za drugu, koja se odnosi na bijeg s mjesta nesreće, izjavila je kako nije kriva.

Nesretnu djevojku, koja je poginula na mjestu nesreće, 23. listopada 2018. u večernjim satima, udarila je vozeći brzinom od 70 kilometara na sat.

Na semaforu je bilo crveno za vozače i prema optužnici se Gotovac Soldić dala u bijeg umjesto da stane i pokuša pomoći unesrećenoj.

Ova sad bivša zaposlenica HAC-a ima iza sebe već nekoliko prometnih nesreća.

Naime 2002. godine u Karlovcu se zabila autom u kuću i pobjegla. 2008. godine BMW-om je oduzela prednost i udarila u drugi auto s 0,4 promila u krvi. U Splitu je 2011. godine vozeći BMW prošla kroz crveno i udarila u drugi automobil. S Audijem je, pak, 2015. sletjela s ceste Udbina – Gračac.

U Sinju je 2015.  prekršajno suđena zbog vožnje s 1,1 promil alkohola te joj je izrečena zabrana vožnje, pišu Vijesti.

Zanimljivo je da, prema neslužbenim informacijama, niti jedan od automobila koje je vozila, a niti Audi A3 kojim je skrivila posljednju nesreću, nisu bili njezino vlasništvo.