Home Život Što rade dvije mlade Posušanke i Širokobriježanka na zapadu Afrike?

Što rade dvije mlade Posušanke i Širokobriježanka na zapadu Afrike?

SHARE

Tri mlade studentice iz Hercegovine koje studiraju u Zagrebu odlučile su se na misiju na zapad Afrike u mjesto Porto-Novo, koji je glavni grad države Benin. Njihov cilj je tijekom praznika između dvije akademske godine volontirati i svjedočiti svoju vjeru.

Riječ je o dvije Posušanke, Karli Petrić i Margareti Mandurić te jednog Širokobriježanki Katarini Galić.

One su smještene kod časnih sestara ”Marijine sestre čudotvorne medaljice” koje su više od trideset godina u misiji. Sestre pomažu bolesnicima i onima koji su bez ičega i bore se za život. Cilj im je pomoći u školovanju djevojaka i djece.

”Nas tri u sirotištu ”Affame” pomažemo časnim sestrama oko rada u zemlji, kućanskim poslovima i naravno s djecom. Slobodno vrijeme provodimo u kreativnim radionicama i zabavljamo se kroz različite aktivnosti s djecom te im pomažemo u svim nedaćama koje ih prate”, objasnile su djevojke za posuski.info.
Radost koju imaju djeca s kojom provode vrijeme je, kako govore, neopisiva. ”Njihov srdačan doček i pozorno slušanje svake naše riječi, tako su topli i izmamljuju osmjeh na lice malog čovjeka. Iskustvo koje se ne može platiti i doživljaj koji se jednostavno ne može opisati, ali najbolje je da pogledate slike susreta s djecom”, govore.
Benin nekadašnja francuska kolonija postao je samostalna država 1. kolovoza 1960. Demokratsku vladu između 1960. i 1972., zamijenila je marksističko-lenjinistička diktatura od 1972. sve do višestranačkih izbora 1991. i ponovne uspostave demokracije, piše Bljesak.info.