Home Kultura Kako je počela filmska glazba u mome Posušju?

Kako je počela filmska glazba u mome Posušju?

SHARE

Filmovi i koncerti vode publiku u nove svjetove i dimenzije , a iza onih najboljih stoje veliki rad i velika prijateljstva .Prošlogodišnji Koncert Filmske Glazbe u Posušju napravio je spoj koncerta i filma , a stvoreno je prijateljstvo s posuškom publikom koja je potvrdila da se radilo o iskustvu koje je iznad dosad doživljenih. Sve to dovelo je do nestrpljivog iščekivanja novog koncerta .

Koncert nestrpljivo iščekuju i posuški glazbenici koji se već cijelu godinu pripremaju da zajedno sa svojim gostima prirede još jedan nezaboravan događaj koji će ljude u tih sat i pol  programa odvesti na putovanje svijetom filmske glazbe i pružiti svojim sumještanima iskustvo koje se pamti i prepričava.

A kako je počela filmska glazba u mome Posušju?

Grupa posuškihsrednjoškolaca uporno već treću godinu radi radio- emisiju o filmskoj glazbi na postaji Radio Plus, a zbog odlične suradnje s posuškim glazbenicima i Rock Akademijom , napravljen je koncert ,za koji se nije očekivalo da će premašiti produkcije i većih i opremljenijih sredina.A na takvoj tehničkoj potpori možemo zahvaliti posuškoj tvrtki PRO STAGE .

I tako je sve počelo…

Vješto sklopljen repertoar, sastavljen od klasika filmskih autora, Nina Rote i Enia Morriconea te od uspješnica iz filmova poput PulpFictiona ili Kralja Lavova i u konačnici  mudro iskorišten potencijal domaćih autora filmske glazbe , sve to je ukazalo na nemjerljiv utjecaj glazbe na film i publiku doslovno“pomaknulo s mjesta „.

Kako je sve izgledalo i zvučalo pogledajte na : https://youtu.be/OJWmmcrgRgI

I tako u maniri svih filmskih uspješnica  , Koncert Filmske Glazbe dobija svoj nastavak.

Svoj Vol.2.

31.srpnja ( srijeda) , na lokaciji ispred zgrade Općine Posušje , s početkom u 20.30. novi nastavak Filmske glazbe pod zvijezdama .

Repertoar je i ove godine pažljivo sastavljen , napomenut ćemo samo zasad da se radi o djelima  vrhunskih filmskih autora , te o filmovima koji su i na domaćoj i na svjetskoj filmskoj sceni zauzeli važno mjesto kod svih uzrasta gledatelja.

Ivan Ramljak i Ivan Petrović su članovi Kućnog benda  koji je svojom izvedbom oduševio ne samo zahtjevnu publiku nego i glazbene stručnjake , a ujedno su i organizatori ovogodišnjeg Koncerta Filmske Glazbe .Obojica znaju da je nastavak uspješnog filma kao i nastavak uspješnog koncerta veliki izazov. Vjeruju ipak, da će im poći za rukom ponovno dokazati da je Posušje izuzetno musicfriendly sredina koja vrvi talentima i kreativcima te da imamo mlade ljude koji zaslužuju svoje mjesto na pozornici svijeta.

Filmovi obiluju pričama, glazbom ali i životnim mudrostima . Jedna od meni najdražih je i čuvena rečenica iz fimaForrestGump.Upravo zbog iznenađenja koje donosi ovogodišnji koncert pada mi na pamet kako u jednom trenutku Forrest kaže :Život je kao bombonijera .Nikad ne znaš što ćeš dobiti .

U slučaju Koncerta Fimske Glazbe sigurni smo da ćemo dobiti najbolju čokoladu .

Moj dojam od prošlog koncerta je još svjež, kao i mnogima u Posušju.

Doslovno su poručili ovim koncertom:“I’llbeback.“

I EVO IH , VRATILI SU SE …

Zato pozivamo sve vas koji volite film i  dobru glazbu da 31. srpnja budete u Posušju na prekrasnoj lokaciji ispred zgrade Općine Posušje u 20 .30.Očekuje vas nezaboravan glazbeno-scenski , te multimedijalni spektakl.

Napominjemo da se koncert održava u sklopu manifestacije Posuško lito, uz podršku Općine Posušje i brojnih ljubitelja filma i filmske glazbe u Posušju.