Home Zanimljivosti Mlada Amerikanka plačući istrčala iz zadarske konobe – razlog je šokirao i...

Mlada Amerikanka plačući istrčala iz zadarske konobe – razlog je šokirao i njezino društvo i goste

SHARE

Neobičan slučaj s ribom i mladom Amerikankom dogodio se u jednoj zadarskoj konobi, a šokirao je, ne toliko konobare, koliko goste konobe pa i samo društvo u kojem se djevojka nalazila. Naime, djevojka je naručila prženu ribu, a kad ju je dobila zgrozila se ribljom glavom na tanjuru,  počela vrištati i plačući istrčala iz restorana.

U konobi koja je inače u Zadru na izuzetno dobrom glasu, slučajno su se zatekli novinari zadarskog ezadar.rtl.hr portala i doznali što se dogodilo.

– Pitamo konobara što se dogodilo, a on malo zbunjen, malo iznerviran nam samo u prolazu kaže: „Donio sam joj ribu.“

Sad nama ništa nije jasno, gledamo u ribu koju on odnosi prema kuhinji, izgleda sasvim normalno, čak primamljivo. Ostatak društva nije siguran što napraviti, pa provjeravamo još jednom s Androm, konobarom koji nas često poslužuje, u čemu je problem?

„Je.. ga, gužva je, nisam obratio pažnju, njima inače uvijek maknem glavu kad poslužujem…“

Da, mlada Amerikanka je bila zgrožena ribljom glavom na tanjuru, kasnije smo i shvatili da je vikala „It has eyes!“ (Ima oči!)

Pitamo Andra je li to čest slučaj, kaže nam da i nije baš, ali da ga često mole prekomorski gosti da im očisti ribu ili škampe, a obično to on odradi i sam. Ovaj put nije, a naletio je očito na djevojku osjetljivije naravi, koja je, eto htjela ribu onako kako izgleda u dućanu.

Nazvali smo naknadno par poznanika koji se bave ugostiteljstvom, kažu da su se susretali sa svakakvim zahtjevima, a da je čišćenje ribe doista nešto što uobičajeno rade. Postoje različiti običaji, ne sumnjamo ni u to da bi malo koji Hrvat rado jeo frigane skakavce.

Kažu nam sugovornici da su im Britanci i Skandinavci nekako najotvoreniji po pitanju novih stvari, i da kad nešto ne znaju, jednostavno pitaju i nemaju problema s kušanjem novih okusa, piše ezadar.rtl.hr

Mlada Amerikanka u konobi naručila ribu, a kad ju je dobila istrčala vani u suzama