Home Crna kronika Prodala sam kćer za 99.000 maraka, a mlađu za samo 10.000

Prodala sam kćer za 99.000 maraka, a mlađu za samo 10.000

SHARE

Priča o Radmili Mikulović iz sela Tešnice kod Aleksinca koja je samoinicijativno pred kamerama otvoreno tvrdila da je prodala svoje dvije kćeri i unuku potpuno je šokirala Srbiju, prenosi Kurir.

Naime, Radmila tvrdi da je od tog novca, sazidala kuće, a u svom postupku ne vidi problem iako joj prijeti 15 godina zatvora, a sve zato što se, kako kaže, radi o tradiciji.

Radmila, inače nezaposlena, inzistira na tome da je ugovoreni brak tradicija i da je nemoguće to zakonski zabraniti.

Kada se u obitelji rodi žensko dijete, mi odmah kažemo da smo bogati. Mlađu kćer sam prodala za 99.000 njemačkih maraka, a stariju samo za 10.000. Za unuku sam uzela 20.000 eura, a za sav taj novac sam sazidala kuće”, kaže Radmila, koja ne krije da ima još dvije unuke za prodaju, koje namjerava dati “za 20.000-50.000 eura“, a i jedna i druga imaju tek nešto više od 11 godina.

Njen suprug Slaviša također u ovoj praksi ne vidi ništa čudno i dodaje da se događalo da maloljetna mlada prilikom ulaska u brak ne bude nevina, zbog čega je prije nekoliko godina došlo i do ubojstva.

Ako je mlada nevina, lome se tanjuri od sreće i pije se rakija. Međutim, ako nije, mladini roditelji su dužni da vrate sav novac ili više od polovice novca. Pre deset godina otac jedne mlade ubio je prijatelja jer nije želio vratiti novac“, kaže Slaviša.

Inače, i sama Radmila udala se s 10 godina za Slavišu.

Mene je majka dala za njega, ja sam imala 10 a on 12 godina. Uzeli smo se i živimo u braku 50 godina. On mi je prvi muž, a majčin posinak. Ona mi je rekla “zašto ja tebe da dajem u drugu kuću, kad možeš za njega?“.

Kome treba da se sin ženi, on dođe i pita imamo li djevojku. Ako vidimo da je dobar čovjek, damo, a ako se djeca ne vole, ne damo“, tvrdi Radmila. Po pravilu, radi se o djevojčicama koje još uvijek nisu ušle u pubertet.

Ja nisam prodavao svoje kćeri, ali zato što nisam imao prilike“, kaže jedna Radmilin sugrađanin, dodajući i da je “djevojkama pala cijena” i da se sada cijena plave djevojke kreće oko “50, 60.000 eura”.

Kako tvrdi Radimla, “mušterije” su uglavnom Rumunji i Albanci gastarbajteri, koji onda djevojke vode najčešće u Njemačku, Bugarsku ili Francusku.

Pred kamerama ove emisije pojavila se i Radmilina unuka, Andrijana Mikulović, koja kaže da je djetinjstvo s Radmilom traumatično.

Imala sam noćne more! Odmalena znam da na vratima mogu da se pojave ljudi koji će pitati ima li devojčica za prodaju. Onda sam sanjala kako se krijem po ormarima. Međutim, za mnoge naše susjede to je normalna pojava i djeca znaju da od novca koje roditelji zarade prilikom njihovog vjenčanja mogu lijepo živjeti“,  kaže Andrijana.

Radmili se protive njen sin Slaviša i nevjesta Malina, koji preko emisije apeliraju na državne organe da zaustave ove ugovorene brakove.

Brak ugovaraju kao kad prodaju stoku. S mladoženjine strane kažu jednu cijenu, a s mladine traže višu. Kad se konačno pogode, onda se daje kapara. Međutim, kada negativno komentiram prodaju kćeri, moji mi kažu da sam seljak i glupak“, žali se sin Slaviša.