Home Kultura Kazališna predstava “Sve naše beside” nasmijala Ljubušake

Kazališna predstava “Sve naše beside” nasmijala Ljubušake

SHARE

Predstava “Sve naše beside” amaterskog kazališta Moreta iz Kaštela, koja je dosad zabavljala publiku u Dalmaciji, večeras je nasmijala i Ljubušake.

U sklopu Ljubuškog ljeta, glumci amateri iz Kaštela su večeras u hotelu „Bigeste“ ovaj komad na scenu iznijeli na izuzetno komičan način, te su zasluženo nagrađeni pljeskom na kraju.

Glumica Ivana Mitar je rekla kako su zadovoljni odazivom i reakcijama ljubuške publike.

„Jako nam je drago što je ovoliko ljudi došlo. To i nama jeste cilj sa ovim našim predstavama, izazvati smijeh i pružiti publici ono što im najviše fali, a to je smijeh“, rekla je Mitar.

Inače, riječ je o kratkom komadu koji donosi priču o životu u maloj dalmatinskoj ulici, a glumice iz Kaštela nam otkrivaju kako im je ovo jedna od dražih predstava koje trenutno imaju u repertoaru.

„Baš nam je ušla u dušu i zaista guštamo. Mislim da je to najvažnije, kad radiš nešto, da to radiš sa srcem i da zaista uživaš u tome“, poručila je glumica Mirela Trebec.

Njezina kolegica Ana Pajdek otkriva kako su imali malih problema uoči nastupa u Ljubuškom.

„Jutros su nam otkazale dvije glumice radi bolesti i mi smo se na brzinu morale snaći, naše druge dvije glumice su uskočile, tako da je bila trema hoćemo li se snaći“, otkrila je Pajdek, a da su se snašle dokazuje to da ljubuška publika na njihovoj glumačkoj izvedbi nije mogla primijetiti da je došlo rotacija u glumačkom kadru u posljednji tren, što samo potvrđuje kvalitetu glumaca amatera iz Kaštela.

Inače, predstava je izvedena u organizaciji HKD Napredak Podružnica Ljubuški i Grada Ljubuški.

U audiozapisu poslušajte što su za Radio Ljubuški nakon predstave rekle glumice Ivana Mitar, Ana Pajdek i Mirela Trebec.