Home Šport Iz Izviđača se na dirljiv način oprostili od dva Josipa

Iz Izviđača se na dirljiv način oprostili od dva Josipa

SHARE

Na kraju ove sezone ljubuški Izviđač napustila su dva Josipa, Josip Kvesić i Josip Čutura, rukometaši koji su obilježili, posebice, ovogodišnju šampionsku sezonu Izviđač Central osiguranja.

Josip Čutura proveo je pet sezona u redovima „Skauta“, osvojio je s Izviđačem tri titule prvaka i dva druga mjesta u prvenstvu BiH, posebno je uspješna bila ova sezona jer je bio kapetan momčadi, pokretačka snaga i motivator, njegova igra u obrani i napadački učinci bili su mnogo puta ključni za uspjeh.

Kako se je Čutura odnosio prema svom klubu najbolje je opisao „Tih pet godina i ja sam bio dio pobjedničkog tima. Tima koji je postao dio mog “koda”, moja druga obitelj“.

izvidjac borac 20190612 055 620

Poseban priča je Josip Kvesić koji je ispred privatnih interesa stavio interese kluba i ostao u klubu mada je imao sve dogovoreno za prelazak u redove njemačkog kluba na kraju prvog dijela prvenstva, ali ostao je jer klub nije htio ostaviti na „cjedilu“.

Vjerovao je u momčad i onda kada su joj svi davali male šanse, tako je uoči doigravanja rekao „Iskreno govoreći, najviše povjerenja imam u svoju ekipu“.

Na kraju nitko sretniji od njega, jer njegove obrane u završnici bile su ključ uspjeha.

Njegov san da se od najdražeg dresa oprosti s titulom se ostvario, tri posljednje sezone dvije titule prvaka i jedno drugo mjesto.

„Šopi“ i „Ćuti“, ljudskim i igračkim „gromadama“, mnogo uspjeha u nastavku sportske karijere, ostavili ste neizbrisiv trag po kome ćete biti pamćeni kako u klupskim tako i navijačkim krugovima.

I na kraju zaželimo i da se ostvari želja Josipa Kvesića „ja se iskreno nadam da ću se vratiti, već jednom sam se vratio, nadam se da ću se vratiti još jednom, pa neka bude po onoj narodnoj „treća sreća“ i dupla kruna. Neću ništa obećavati, ali nadam se da će se to i desiti“, objavili su na internet stranici rukometnog kluba Izviđač. 

izvidjac borac 20190612 055 620

izvidjac borac 20190612 034 620