Home Politika VIDEO Kujundžić pred Vladom napao Bagu: “A koji ste vi fakultet završili?”

VIDEO Kujundžić pred Vladom napao Bagu: “A koji ste vi fakultet završili?”

SHARE

Premijer Andrej Plenković još se uvijek ne oglašava o kadrovskoj križaljci te ne otkriva imena ministara koji bi trebali napustiti Vladu. Neke bi stvari mogle biti jasnije nakon današnjeg sastanka užeg kabineta Vlade.

Prilikom dolaska u Vladu novinari su ministar rešetali pitanjima.

Upitan boji li se da bi mogao izgubiti povjerenje premijera, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić odgovorio je:

“Kada ja ne budem imao povjerenje premijera, to je trenutak kad ću otići.”

Ministar financija Zdravko Marić na pitanja o rekonstrukciji odgovorio je kako će javnost “sve čuti kad za to dođe vrijeme”.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić poručio je kazao je kako podržava rekonstrukciju Vlade. “Ako sam ja u rekonstrukciji, nemam problema s tim”, rekao je ministar za kojeg se isto spekulira kako bi mogao napustiti Vladu.

Milan Kujundžić pred Vladu je došao dobro raspoložen i kratko odgovarao na svako pitanje.

Na upit strahuje li od smjene ministar Kujundžić odgovorio je da on ne strahuje ni od čega. Opovrgnuo je da je o tome razgovarao s Plenkovićem. Rekao je da premijera treba pitati računa li na njega do kraja mandata, a on na premijera svakako računa.

“Ajmo malo grčku filozofiju, tko je rekao ‘sve teče sve se mijenja, u istu vode ne možemo dva puta stati’

“Koji je filozof rekao ‘sve teče, sve se mijenja, u istu vodu se ne može dva puta stati’? ( Herakltit, op.a.) Ajmo malo grčke filozofije…Što ću ja sad odgovarati kad ne znate filozofiju”, govorio je Kujundžić.

Na pitanje novinara Mislava Bage osjeća li se sposobnim za ministarsko mjesto, Kujundžić je uzvratio: “A koji ste vi fakultet završili? Koji ste faks završili. Razočaran sam razinom opće kulture pojedinih novinara. Neke novinare smatram loše obrazovanim, skromnoga znanja.”

Ministrica regionalnog razvoja Gabrijela Žalac nije željela davati izjave niti komentirati nagađanja o svojoj smjeni.

Neslužbeno je doznao da bi Vladu mogla napustiti ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, a više informacija moglo bi biti poznato nakon današnjeg užeg kabineta Vlade.

Uz Žalac, ministri čiji se odlazak spominje su Tomislav Tolušić, Marko Pavić i Milan Kujundžić.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je kako bi se izvanredna sjednica Sabora, na kojoj će se glasati o novim ministrima, trebala održati do kraja tjedna.