Home Crna kronika Detalji stravičnog zločina u Istri

Detalji stravičnog zločina u Istri

SHARE

E. S. (32) iz Zagreba, koji je policiji otprije poznat zbog nasilja i droge, u utorak navečer oko 22.40 na Fažanskoj cesti kraj Pule jednim ubodom u srce usmrtio je 23-godišnjeg turista Patricka Bessingera iz Bavarske.

Mladić osumnjičen za ubojstvo jutros je doveden u Državno odvjetništvo u Puli, a pulska je policija nakon provedenog kriminalističkog istraživanja objavila priopćenje s novim detaljima ovog zločina.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo ubojstvo.

Naime, 16. srpnja oko 21.15 sati, skupina njemačkih državljana susrela je u ugostiteljskom objektu na Puntiželi nepoznatog muškarca, kojem je 23-godišnji njemački državljanin dao kompliment, no muškarac je to shvatio kao uvredu i verbalno je napao njemačke državljane.

Nakon što su njemački državljani napustili ugostiteljski objekt, pješice su se uputili prema Fažanskoj cesti. Budući da ih je nepoznati muškarac pratio, oko 22.40 sati zaustavili su se na Fažanskoj cesti i obratili mu se, na što je muškarac izvadio nož i počeo njime mahati, pri čemu je 23-godišnjeg njemačkog državljanina ozlijedio u predjelu prsišta.

Ozlijeđeni mladić je nakon toga pobjegao s prijateljima na terasu jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Mala Vala, gdje mu je pružena pomoć. Zbog zadobivenih ozljeda, prevezen je u pulsku bolnicu, gdje je 17. srpnja u 1.45 sati preminuo.

Policijski službenici pronašli su počinitelja, 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, 17. srpnja oko 00.20 sati na plaži na Puntiželi, uhitili ga i priveli u policijsku postaju. Osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 18. srpnja nakon ponoći, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.