Home Zanimljivosti Hrvatska: Četrnaestogodišnjak postao otac

Hrvatska: Četrnaestogodišnjak postao otac

SHARE

Četrnaestogodišnjak s đurđevačkog područja u svoju je obiteljsku kuću doveo također maloljetnicu s kojom je redovno održavao spolne odnose, a njegovi su roditelji to dopuštali.

Ona je čak i rodila, a nakon što je sve došlo pred Centar za socijalni rad uključilo se i pravosuđe. Protiv roditelja je podignuta optužnica.

“Sumnjamo da su tijekom lipnja 2017. u Đurđevcu, kao roditelji djeteta, znajući da nije navršio 16 godina, u nakani da zasnuje životnu zajednicu s maloljetnicom, dozvolili da ona useli u njihovu kuću, gdje je ona obavljala kućanske poslove, dok je sin s njom održavao spolne odnose”, navode tužitelji. Otac je ispitan pred državnim tužiteljstvo te se branio šutnjom, no ranije je potvrdio kako je djevojčica kod njih došla 2017., da ona i sin imaju svoju sobu u kojoj žive, te da je u međuvremenu, 2018. rodila i dijete “koje mu je najslađi unuk”.

Navodi i da je zatrudnila kada je došla kod njih u kuću. I supruga se branila šutnjom. Tužitelji za roditelje koji imaju sedmoro djece traže uvjetne zatvorske kazne, prenosi Avaz.