Home Auto Ovo je autor urnebesnog oglasa o BMW-u koji je nasmijao regiju: Inače,...

Ovo je autor urnebesnog oglasa o BMW-u koji je nasmijao regiju: Inače, auto je magnet za policiju

SHARE

Eldar Žilić autor je oglasa koji je nasmijao regiju, saznaje „Avaz“.

Žilić je uspio spojiti oglas za prodaju automobila i ispovijest.

Oglas, iako dužine nečije pismene zadaće, napisao je s emocijama ispunjenim sadržajem i tako je postao hit na OLX-u.

O tome je li automobil na prodaju zbog nesuglasica s voljenom suprugom ili zbog nekih drugih stvari, Žilić i dalje ne otkriva.

Oglas ponovo prenosimo u cjelosti.

– Prodajem BMW 320D model E90 2008. godina.

Nije da mi je drago, al’ auto sam ionako kupio bez saglasnosti supruge, sada znate kako mi je. Auto sam kupio od jarana, rekao mi je kako je sve OK i da je motor u super stanju sve dok se ne pokvari.

Bio je Euro 4, sada je Euro 2, jer sam povadio sva ta **** koja guše auto.

Auto je išao kao metak dok nije počeo da štuca. Majstor mi je rekao da mi je zaprljan DP filter i da mu nema spasa osim vidijum borera 17“ i bušenja, nisam ni znao šta je to dok nisam platio oko 280 KM popravak. Onda je prešao u Euro 3.

Auto se vozi svaki dan, jer se BMW klamfa, a možeš ga klamfati do 240 km – ko ne vjeruje, neka proba sa mnom ako smije. Auto nema hrđe, jer ide toliko brzo da hrđa nema kada da ga ulovi.

Vozilo na prodaju - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Vozilo na prodajuFoto: (Facebook)

Nedugo iza toga auto je opet štucao na malom gasu pa je majstor rekao da je to EGR – opet nisam ni znao šta je to dok nisam opet platio skidanje EGR ili blanking ili EGR Off. Tako da sam opet bio sretan i zadovoljan. Zabava je koštala preko 300 keka. Sada znam sve o recirkulaciji i filtriranju ispušnih plinova i Euro normama. BMW opet ide k’o metak.

Koristim ga svaki dan – ljeto, zima. Nema problema sa zimom jer ga iz mjesta ne možeš pomaći bez dvije-tri godine iskustva sa zadnjom vučom, tako da je to OK.

Auto nije garažiran jer je svaki dan na cesti, a nije ga ni vozila moja nana Hanifa, auto u garaži je pokvaren auto ili kupljen na kredit.

Auto se vozi na felgama BBS LM 19“ od 9,5 i 11,5 jota, felge su koštale 1.800 KM i 4 gume po 240 KM Matador Hectora 225/35 prednje i 255/35 zadnje. Imam i zimske alu felge 17″ s njihovim gumama Continental za raju s malo manjim mud***).

Moja raja s posla koja ima problema s kamencem u bubrezima, iznajmljujem ga za razbijanje kamenca (50 KM sedmično).

Toliko je krut auto da osjetiš prelazak preko isprekidane linije dok pretječeš drugi auto, a pretječeš sve redom jer možeš.

Na autu ne lupka ništa jer popravljam ga gotovo svaki mjesec po dva-tri puta, jer nema plaće kad mi se ne popale sve bubamare na instrument-tabli.