Home Crna kronika Krenuo na izdržavanje kazne zatvora, pa ponio i drogu

Krenuo na izdržavanje kazne zatvora, pa ponio i drogu

SHARE

Zavodski policajci u Kazneno-popravnom zavodu Sarajevo, Odjeljenje Ustikolina, otkrili su drogu koju je sakrivenu u patikama pokušao unijeti muškarac iz Goražda koji se javio na izdržavanje zatvorske kazne u ovoj kazneno-popravnoj instituciji.

Kako prenosi Faktor, radi se o biljnoj materiji, najvjerojatnije marihuani, koja je bila integrirana unutar patike, a otkrivena je uz pomoć najsuvremenijih uređaja koji se koriste za detektiranje sumnjivih materija u sarajevskom KPZ-u.

Drogu je u zatvor, prema saznanjima Faktora, pokušao unijeti M. M. iz Goražda, koji je osuđen na tri mjeseca zatvora zbog kaznenih djela iz općeg kriminaliteta.

Nakon pronalaska sumnjive materije, uposlenici KPZ-a su o tome obavijestili goraždansku policiju, u čijoj je sada nadležnosti osumnjičeni M. M.

Informaciju da su zatvorski policajci u Ustikolini pronašli drogu kod osuđene osobe potvrdio je Faktoru i direktor sarajevskog KPZ-a Faruk Zubčević.

– Mogu potvrditi da su naši uposlenici detektirali sumnjivu materiju prilikom prijema osuđene osobe, o čemu smo odmah obavijestili nadležnu Policijsku upravu. Policija će dalje poduzimati potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti i na njima je da utvrde o čemu se u konkretnom slučaju radi, kazao je Zubčević.

Sličan slučaj, zabilježen je i u prosincu prošle godine kada je uz pomoć ovih uređaja detektirana droga u pošiljci koju je putem pošte primio jedan od zatvorenika iz Ustikoline. Droga je tada bila skrivena u čokoladnim bananicama, a kasnijim testiranjem je utvrđeno da se radi o bromazepamu, koji se u ovoj slastici nalazio u obliku bijelog praha.

Nakon što je sarajevski KPZ nabavio najsuvremenije uređaje za detektiranje sumnjivih materija, mogućnost unosa droge unutar zatvora je svedeno na minimum, dok je unošenje oružja praktično nemoguće.