Home Crna kronika Potresan status dijeli se društvenim mrežama nakon nesreće koju je izazvao pospani...

Potresan status dijeli se društvenim mrežama nakon nesreće koju je izazvao pospani djelatnik Hitne

SHARE

Jutro nakon završetka Ultre 24-godišnji medicinski tehničar koji je, prema dostupnim informacijama, radio ukupno 21 sat, odnosno 12 sati smjenu u hitnoj (od 7 do 19 h) i odmah nakon toga 9-satnu smjenu na Ultri (od 20 do 5), sjeo je za volan i uputio se u 35 kilometara udaljen Sinj.

Pritom je zaspao za volanom i zabio se u automobil u kojemu su bile 8-godišnja djevojčica i njena majka koja je u nesreći teško ozlijeđena.

Nakon ove nesreće na Facebooku je osvanuo post kojeg potpisuje sestra ozlijeđene žene.

Status prenosimo u cijelosti:

Mislim se puna dva dana napisat nesto ili ne. Maloprije sam dobila nekakav nazovimo ga znak pa ipak reagiram. Znam da na fb reakcija i nije bas neka, ali da jedan mozak prodrmam, reko bi covjek puno sam ucinila.
Jucer je na auto moje sestre naletilo drugo auto, ujutro u 7.50 u Brnazama.
Ona je iz Sinja isla za Split, u autu na straznjem sjedalu njezina kcer 8godisnja Vita ( ova iz veselih postova). Obe vezane, kao i uvijek.
Sudar se dogodio tako sto je auto iz smjera Splita skrenuo lagano u njezinu traku, ona ga je skuzila, usporila, misleci kako tip skrece u Tommy u Brnazama.
Medjutim umjesto da konacno skrene on je u milisekundi skrenuo prema njoj i frontalno ih udario malo vise s njezine vozaceve strane.
Krs i lom njezino je auto na fotografiji.
Malena je dobro, sestra je imala operaciju jucer teskog preloma bedrene kosti, ceka je tri tjedna bolnice i onda operacija kuka koji je pukao na tri mjesta.
Samohrana je majka dvoje djece.
Vita je hvala svim andjelima svijeta i sire dobro, nabijena je, ima modrica sta od pojasa sta od udara u staklo, sav na glavi, podljeve oka. Sok je nemjerljiv.
Trenutno obje leze na Firulama.
Krecemo na vaznu stvar- vozac koji ih je udario je dobro, ali problem i razlog zbog kojeg pisem je sto je za volanom ZASPAO.
nije bilo alkohola i droge, samo “obican” umor.
Cim je izasao iz auta, sestra je vikala vadi mi malu, ja sam skrsena, on je vadio Vitu i govorio kriv sam zaspao sam izvini.
Slijedi bit posta:
Covjek je inace djelatnik splitske hitne pomoci.
Radio je na Ultri kao medicinar. Tko zna koliko je radio dan prije u smjeni, ali imam pouzdanu informaciju, citaj provjerenu, da rade i po 12 sati dnevno a onda ih se zna poslati ovako npr. na Ultru. Jel to bio ovdje slucaj? Ako je, jel to normalno? Sta da ih je ubio?? Malo je falilo. Bas malo.
Istovremeno gledam vijesti, portale, iz pastete iskace lik koji se zabio na naplatnima sa 100 na sat. Pa pritvor, pa analize, pa ovo pa ono. O nesreci kod Brnaza dva retka, bez ikakvih informacija. Ne zelim umanjiti tu nesrecu , jeziva je..No, je li potpuno nevazno da je jadan covjek od umora na kojeg ga je osudio poslodavac skoro usmrtio zenu i malo dijete?
Jel se moze na to ikako utjecati, prije nego se takve stvari zaista dogode??
Novinar sam, no ne radim nigdje trenutno.
Ja bi pricu napravila o ovome. Trazila odgovore kod sefa hitne. Trazila dokaze koliko je momak radio dan i noc prije. I definitivno bi pokusala dokucit zasto se zataskalo ko je i zasto prouzrocio nesrecu. Jer malo, priznajmo, smrducka.
Ako koji novinar smatra da ima tu neke sanse da ukaze na nenormalne stvari u hrvatskom drustvu, na raspolaganju smo za sve informacije.
Jos nesto. Roditelji moji, vozite djecu nevezanu, bez sjedalice, leze vam bebe od 5 mj na prednjem sicu, da ih mozete vidjeti i slicne pizdarije. Trgnite se malo, autosjedalica cuva zivot. Moja Vita je puna modrica na mjestu gdje ju je pojas stegnuo kod snaznog udara, ali je ziva. Vezite tu djecu, svi mislimo nece mene.
Nece nece, dok jednom hoce.
Ne znam koliko sam uspjela bit objektivna, drmnilo me ovo sve jucer danas..al valjda taj neki grc da se mozda moze sprijecit bar jedan umorni da sjedne za volan, nije mi dao da ne pisem.
Cuvajte se:)
Dijelitw post ako vidite od toga svrhu.