Home Šport PROBLEMI U LIGI MJESNIH ZAJEDNICA Nakon crvenog kartona i prekida utakmice, jedna...

PROBLEMI U LIGI MJESNIH ZAJEDNICA Nakon crvenog kartona i prekida utakmice, jedna ekipa najavila istupanje iz Lige

SHARE

Nema kraja problemima na Ligi MZ Općine Posušje.

Nakon nedavnog incidenta, kada su Kovačima dodjeljeni bodovi nakon prekida utakmice s Rastovača poljem, sada je i Mjesna zajednica Vir odlučila odustati od natjecanja.

Vir je nezadovoljan kako je riješena situacija između Rastovača polja i Kovača.

Priopćenje Vira prenosimo u cijelosti:

Povodom priopćenja Organizacijskog odbora malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje dostavljamo Vam:

IZJAVU

Malonogometna ekipa mjesne zajednice Vir je odlučila kako odustaje od daljnjeg sudjelovanja na turniru MZ, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje. Ova odluka je rezultat nepoštivanja pravilnika turnira od strane Organizacijskog odbora na utakmici između ekipa Rastovača polje i Kovači, točnije članka „Ukoliko do prekida utakmice dođe krivnjom igrača od jedne momčadi, pa igra ne bude nastavljena, uslijed prekida dođe do nereda na igralištu, ta momčad će se kazniti zabranom nastupa do kraja turnira a rezultat prekinute utakmice će se registrirati 5:0 u korist protivničke ekipe.“

Sličan presedan dogodio se 2015. godine ekipi Grad Centar gdje su isti bili suspendirani nastavkom nastupanja na turniru po gore navedenom članku. Smatramo da se stvaranjem dvostrukih standarda i nepoštivanjem postojećeg pravilnika ugrožava sportski „fair-play“.

Ovim putem tražimo očitovanje Organizacijskog odbora zašto se nije djelovalo po pravilniku.

S poštovanjem,

Malonogometna ekipa MZ Vir

Pročitajte i odluku koja je zasmetala ekipi Vira.

Sukladno sinoćnjem prekidu utakmice između ekipa Rastovača polje – Kovači, organizacijski odbor danas je donio jednoglasnu odluku da se utakmica završi rezultatom 0:5 u korist ekipe Kovači zbog neprimjerenog ponašanja od strane igrača Rastovače polje.

Također donesena je jednoglasna odluka da igrač koji je dobio crveni karton ove godine više ne može nastupiti na turniru mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje.

Ekipa Rastovače polje nastavlja s odigravanjem svojih utakmica po prijeutvrđenom rasporedu, iz razloga što smatramo kako ekipa ne bi trebala biti kažnjena zbog prijestupa pojedinca.

Ovim putem apeliramo svim ekipama i našim navijačima da turnir bude mjesto okupljanja i uživanja u nogometu kako odraslih tako i naše djece koja u velikom broju prate nogometna zbivanja. Budimo uzor toj djeci svojim ponašanjem. Sudačke odluke se dosta puta mogu interpretirati na različite načine, no međutim mišljenja smo kako bi ipak trebali pratiti struku jer jedino na taj način možemo imati turnir koji zadovoljava sve kriterije.

Organizacijski odbor će svakako u tom segmentu raditi da suđenje bude na vrhunskom nivou i upozoriti ih na određene nedostatke koje moraju otkloniti. Moramo naglasiti još jednom da je ovaj turnir zamišljen kao mjesto okupljanja te kroz ovaj projekt izdvajamo velika sredstva za naše učionice kako bi učenici imali što bolje uvjete za obrazovanje. U tom duhu trebamo nastaviti i naravno fer i korektno igrati i navijati.

S poštovanjem,

Organizacijski odbor malonogometnog turnira mjesnih zajednica, sela, zaselaka i gradskih četvrti općine Posušje 2019.