Home Društvo Pravo ljetno vrijeme se nastavlja i sljedećih dana; pripazite na zdravlje zbog...

Pravo ljetno vrijeme se nastavlja i sljedećih dana; pripazite na zdravlje zbog toplinskog vala

SHARE

Iako je u nedjelju i ponedjeljak moguć poneki pljusak s grmljavinom, u BiH će sljedećih dana prevladavati sunčano i vruće vrijeme

Na veselje mnogih, a i u skladu s prognozom, u Hrvatskoj nije bilo olujnog nevremena kao ponegdje u okolici, posebice u Austriji, gdje je bilo izraženijih pljuskova, munja i gromova. Poneki je pljusak s grmljavinom u nedjelju moguć uglavnom u središnjoj Hrvatskoj, u ponedjeljak i još kojegdje po unutrašnjosti, ali će, unatoč tome, sljedećih dana u Hrvatskoj ipak biti prevladavajuće sunčano i vruće vrijeme – pravo ljetno, čak i toplije od prosjeka za doba godine, ponegdje i uz toplinski val koji može djelovati na zdravlje javlja HRT.
Mala vjerojatnost pljuska

Na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima prevladavat će sunčano, uz slab jugozapadni, na moru i južni vjetar. Jutro će u gorju još biti razmjerno svježe, dok će danju gotovo posvuda biti vruće, uz temperaturu između 30 i 33 °C. Sunčano će biti i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uz tek poneki oblak u zaobalju. Vjetar će biti slab jugozapadni i sjeverozapadni. Poslijepodnevna temperatura između 30 i 34 °C.

Sunčano i vruće bit će i na jugu Hrvatske uz temperaturu od 30 do 33 °C. Vjetar većinom slab zapadni i sjeverozapadni, more malo valovito temperature oko 24 °C.

U novom tjednu većinom sunčano i vruće

U prvoj polovini sljedećega tjedna u kopnenom će se području nastaviti većinom sunčano i vruće vrijeme. No, u ponedjeljak uz više oblaka mjestimice je moguć poneki pljusak, a oblačnije može biti i u utorak, osobito na istoku. Jutra će biti topla, a danju uglavnom vruće, sredinom tjedna ipak malo manje nego na njegovom početku i kraju.

Zapadnu bi Europu početkom idućeg tjedna trebale zahvatiti ekstremne vrućine, tako da se u Francuskoj očekuju temperature zraka i do 43 °C. Vruć afrički zrak pristići će sve do sjeverne Engleske uz značajno odstupanje vrijednosti od prosjeka, javlja Istramet. Iako do Hrvatske centar ovog vrućeg afričkog zraka ne bi trebao stići, ne smijemo isključiti mogućnost da zabilježimo nekoliko vrlo vrućih dana s maksimalnim temperaturama preko 35 Celzijevih stupnjeva.