Home Crna kronika ‘IAKO KAŽU DA JE NESRETAN SLUČAJ, SUMNJAMO DA JE UBIJENA’ Nesretna djevojka...

‘IAKO KAŽU DA JE NESRETAN SLUČAJ, SUMNJAMO DA JE UBIJENA’ Nesretna djevojka umrla je prije pet godina na psihodeličnom festivalu pokraj Slunja, a roditelji još tragaju za istinom

SHARE

Tada 23-godišnja Francuskinja Anne-Cecile Pinel nestala je prije točno pet godina na psihodeličnom festivalu Momento Demento pokraj Slunja. Posljednji put vidjeli su je kraj spomenika žrtvama II. svjetskog rata u Tržiću Tounjskom, a nakon toga joj se izgubio svaki trag.

Nekoliko stotina metara dalje nalazi se stara napuštena ruševna kuća u kojoj su pronašli njezinu torbicu s bočicom vode i mobitelom te novčanik bez dokumenata i novca, piše 100posto.hr

Večer prije kobnog 21. srpnja 2014. godine djevojka je cijelu noć plesala kod glavne pozornice. Ujutro u 9 sati s prijateljicom Roxanne našla se kraj svojeg crnog kombija koji je preuredila u kamper.

Uzela je malu torbicu u kojoj je bila bočica vode i mobitel, te novčanik bez dokumenata i novca. Rekla mi je da želi prošetati i otišla cestom prema Tržiću. Djelovala je malo čudno, ali i ostale je dane znala ići prošetati pa mi to nije bilo ništa neobično.

Očajna obitelj je nakon nestanka angažirala i privatne detektive. Obavljen je i pregled dijela minskog polja koje se nalazi uz mjesto gdje je nestala uz pomoć drona, no bez rezultata.

modemfestival.com

modemfestival.com

Djevojka je bila sitne građe, a zbog poteškoća sa sluhom na oba uha je nosila slušni aparatić. Svi su je opisivali kao dragu djevojku koja je rado pričala s ljudima. Voljela je upoznavati nove ljude. Živjela je u kampusu u Aubervilleu na području Lyona.

Svoj 23. rođendan proslavila je u Češkoj 17. srpnja, a dan kasnije se posljednji put javila SMS-om roditeljima.

Napisala je: ‘Hello iz Češke Republike! Idemo prema Beču u Austriji, za dva dana je festival! Procurila nam je tekućina za hlađenje, ima dva dana, na malom planinskom graničnom prijelazu, pa smo morali stati počistiti i zamijeniti’.

Facebook

Facebook

Njezini roditelji naglašavali su kako je Anne-Cecile samostalna i neovisna te se nije imala običaj svaki dan javljati. No nikad nije prošlo više od 14 dana da se ne javi.

Oduvijek je težila da sama plaća svoje račune i da se brine o sebi. Zato se baš nije puno javljala i pričala o svojim avanturama. Ali nikad nije bila problematična.

Prijatelji su otkrili kako je nakon hrvatskog festivala planirala otići na nekoliko dana u Francusku, a nakon toga otići na festival Boom u Portugalu za koji je već kupila karte.

Početkom 2018. godine ogulinski su lovci pronašli ljudske kosti u mjestu Tržić Tounjski. Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta na Šalati potvrdio je kako nađene kosti nađene pripadaju Anne-Cecile.

Robert Fajt / CROPIX

Robert Fajt / CROPIX

Njezini roditelji i dalje ne vjeruju da se radi o nesretnom slučaju i žele doznati istinu o kćerinoj smrti, pišu francuski mediji. Kažu da neće odustati i učinit će sve da saznaju istinu.

Naime, hrvatska istraga i obdukcija su pokazali da je slučaj bila nesreća, no kad je tijelo Anne-Cécile prevezeno u Francusku, morala je biti obavljena još jedna obdukcija kako bi se dalo drugo mišljenje. Otkriveno je da ta druga obavezna obdukcija nikad nije bila obavljena unatoč kasnijim zahtjevima obitelji Pinel.

Zahtijevamo novu istragu i obdukciju kako bi se otkrila i rasvjetlila istina. Vjerujemo da je moguće da je Anne-Cecile bila ubijena.

Olivier Delacroix, francuski novinar, nedavno je snimio reportažu o Anne-Cécile. Najavljuje da će objava u njegovoj emisiji ‘Dans les Yeux D’Olivier’ baciti novo svjetlo na tragediju.