Home Zanimljivosti IZUMIRU LI JADRANSKI GALEBARI? ‘Starije žene su mi draže od klinki jer...

IZUMIRU LI JADRANSKI GALEBARI? ‘Starije žene su mi draže od klinki jer u seksu znaju što žele. Najbolje u krevetu su Čehinje i Njemice, a najgore purgerice’

SHARE

Jedna od hrvatskih turističkih atrakcija o kojoj se jako malo govori, iako je vrlo popularna među strankinjama koje dolaze na našu obalu, znameniti su jadranski galebovi, vrste galebarus vulgaris. Ove sve rjeđe ptice koje ne lete isključivo su muškog roda, pristalog izgleda, a outfit koji preferiraju su crne plivaće Speedo gaćice u kojima se kočopere na plažama i pokušavaju privući pozornost suprotnog spola.

Iako je zgodnih turistica iz dalekih, egzotičnih zemalja na našoj obali sve više, galebari kao da nestaju s naših plaža. Razlozi zbog kojih galebari izumiru još su neutvrđeni, a s problematikom bi se možda trebao pozabaviti neki sociolog.

Umjesto da bare po plažama, tuku Srbe

Možda je krivac masovno iseljavanje mladih, možda sve veća nezainteresiranost novih generacija za seksom, a možda društvene mreže na koje se preselilo udvaranje.

Izgleda da novije generacije, barem na Balkanu, radije vode rat nego ljubav zbog čega je nedavno u Slobodnoj Dalmaciji negodovao i Ante Tomić.

Ilustracija / Bozidar Vukicevic / CROPIX

Ilustracija / Bozidar Vukicevic / CROPIX

„Gole žene hodale su splitskim ulicama. Brazilke u mrežastim haljinicama i tangama tresle su svoje okrugle čvrste stražnjice na živahni elektronički ritam. Amerikanke su prolaznicima razdragano mahale sisama s bradavicama pokrivenim srebrnim šljokicama. Raspomamljene Šveđanke bacale su se na muškarce. Engleskinje su doslovno preklinjale da ih netko opali.

A gdje su, molim vas, pored svega toga veselog razvrata na Ultri, bili naši momci?

Naši momci, navijači Hajduka, zgodni, visoki, zdravi Dalmatinci, u kafićima su pili pivo i uzbuđeno pričali kako su na Malti tražili Srbe da se pobiju s njima“, napisao je žalosnu istinu o momcima koji su, umjesto da mrze, mogli galebovati do mile volje.

Gay galebarima je lakše nego hetero

Ipak, i u Splitu je ostalo još mladića koji brane čast gradu, a heteroseksualni su galebovi dobili svoju gay konkurenciju. Iz razgovora s 22-godišnjim Splićaninom Dujem dobili smo dojam da je gay galebovima lakše no onim običnim, a posao im uvelike olakšavaju društvene mreže.

Grindr

Grindr

Tamnokosi, tamnooki i preplanuli Duje s ponosom za sebe kaže da je gay galeb, a na zaslonu svog mobitela pokazuje nam zgodne mlade muškarce iz cijelog svijeta koji mu se javljaju putem aplikacije za upoznavanje homoseksualaca, Grindr. Moramo priznati da su većina njegovih ‘galebarskih žrtvi’ nevjerojatno zgodni muškarci i po ženskim i po muškim standardima.

„Biti gay galeb puno je lakše nego biti onaj obični, heteroseksualan. Zašto? Pa svi smo muškarci, a svi muškarci vole seks i ne rade preveliku dramu oko toga“ kroz smijeh govori Duje.

Na Grindru, kaže nam Duje u svako doba dana ili noći može pronaći nekoga tko je spreman na instant seks s potpunim strancem. Kao i svakom galebu, ljeti mu je do seksa doći još i lakše jer u Hrvatsku dolazi velik broj stranaca.

„Oni na profil postave oznaku “visiting”, odnosno da su stranci u posjetu. Odmah ti je jasno što takav traži na Grindru. Sigurno ne romantičnu vezu. Mnogi vole da se prije odemo negdje zabaviti, izađemo u klub ili slično, no većina ih zapravo želi samo seks bez previše priče. I tu stvarno nema filozofije. Razmijenite koju sliku i ako si pašete nađete se“, objašnjava kako mu društvena mreže olakšavaju umijeće galebarenja.

iStock

iStock

„Uglavnom dolaze k meni u stan, ali znao sam dolaziti i u apartmane. To izbjegavam jer znaš kako je u Dalmaciji kad su te stvari u pitanju. Najluđi mi je bio mladi par iz Nizozemske, dvadesetogodišnjaci, koji su tražili nekoga za trojac. To je avantura koju neću tako brzo zaboraviti, a na kraju svega ostali smo si dobri pa se redovito dopisujemo i dogovaramo novi ‘okršaj’ kad ponovno dođu u Hrvatsku“, priča nam svoju vruću prošloljetnu anegdotu mladi Splićanin koji u Zagrebu studira arhitekturu pa, zahvaljujući Grindru, njegova sezona galebarenja traje čitavu godinu. Ljeti na Jadranu, zimi na kontinentu.

Objašnjava kako je na Grindru seks doslovce dostupan svakog trenutka pa teoretski nema nikakve zapreke da svakog dana obradi barem jednu novu osobu.

„A moji kolege heterogalebovi su se prije morali danima mučiti oko jedne“, smije se Duje.

Dugotrajan proces zavođenja

Na izumiranje jadranskih galebara požalila nam se i Zagrepčanka Marina, 40-godišnja turistička djelatnica koja čitavu jadransku obalu poznaje ‘kao svoj džep’. I ona ljeti rado uživa u avanturama za jednu noć. Ipak, rijetko bira galebove jer su joj draži stranci.

„Barenje s galebom je zapravo dugotrajan proces zavođenja u kojoj obje strane igraju svoju igru. Dok on navaljuje, ja se pravim nedostižnom pa sve to zna potrajati danima. Rezultat je na kraju fantastičan seks kojeg se još dugo sjećam i prepričavam ga frendicama, no najčešće za to nemam vremena. Zbog toga radije u nekom klubu ili beach baru odaberem nekog stranca, primim ga za ruku, odvedem van kluba i poseksamo se bez puno suvišnih riječi“, kaže Marina koja i sama primjećuje da galebovi pomalo nestaju.

profimedia

profimedia

„Sve manje ih viđam po plažama, kafićima i malim jadranskim mjestima. Ne znam je li to zbog toga što su se umirovili ili zato što se seks preselio na Tinder i slične aplikacije. Nisam zapravo ni sigurna nedostaju li mi ili ne“, smije se ova iskusna turistička djelatnica.

Jedan od posljednjih jadranskih galebova je Marko (31) koji već desetak godina zavodi strankinje iz cijelog svijeta na jednom velikom dalmatinskom otoku.

Posebno uživaju kada ih oralno zadovoljavam

„Obožavam seks i kad krene sezona, a u moje mjesto stignu razgolićene žene iz cijelog svijeta, krećem u akciju. Zavesti ih je lakše nego što misliš. Žene vole kada im netko dijeli komplimente i tretira ih kao kraljice. Nemam problem s time. Tih desetak dana koje provede u mom mjestu, žena koju ‘obradim’ moja je kraljica. Žene posebno uživaju kada im pružam oralni seks, tada svršavaju i po nekoliko puta uzastopce“, hvali nam se Marko koji posebno preferira starije žene.

„Starije su mi puno draže od klinki jer u seksu znaju što žele i puno su samopouzdanije. Nedavno sam bio s jednom 50 plus Belgijankom. Ajme, kako je bila dobra, a imala je bolje tijelo nego većina 20-godišnjakinja“, priča nam Marko koji, da bi uspješno galebario, ne mora u Speedo gaćicama obilaziti plaže jer ljeti radi kao kapetan broda koji turiste vozi u razgledavanje akvatorija.

Profimedia

Profimedia

„Žene mi najčešće same priđu na brodu. Dovoljno je da bacim koju foru i kompliment i već imam adresu i broj telefona. Uvečer se nađemo i vrlo brzo padne prvi seks. Idućih dana ako imam vremena vozim ju na svom brodu po skrivenim uvalama gdje se prepuštamo vrućim užicima na plaži i na mom brodu“, zadovoljno nam priča Marko.

„Domaće cure izbjegavam jer uvijek glume da su nedostupne. Najgore ste mi vi purgerice jer ste bahate i umišljene“, zeza me Marko, koji je zbario gotovo čitavu Europsku uniju.

„Britanke su bucmaste, ali izvrsne su u seksu. Nedavno sam imao jednu Švedicu, bila je obla i plava, prava seks bomba, ali seks je bio tako – tako. To mi se često zna dogoditi s jako zgodnim ženama. One često misle da je sam njihov izgled dovoljan da dođem do orgazma, međutim važna mi je i akcija. Ipak, na kraju sam je obradio jezikom pa je svršila tri puta. Njemice su izvrsne u seksu, kao i Čehinje, Mađarice, Slovenke… Najnoviji fetiš mu mi Srpkinje, pali me taj njihov naglasak, ali mi ide na živce to što su često prenapucane“, priča nam galeb Marko kojeg ćemo, ako galebovi nastave izumirati, morati staviti pod zaštitu UNESCO-a, piše 100posto.hr