Home Zanimljivosti “Jezivi su, diraju nas…”: Ovo su dojmovi partijanera sa Zrća o Hrvatima

“Jezivi su, diraju nas…”: Ovo su dojmovi partijanera sa Zrća o Hrvatima

SHARE

“PREKRASNE SU. Veoma seksi. Prijateljski su raspoložene i ugodno je razgovarati s njima”, nabrajali su nam mladi partijaneri sa Zrća, redom Britanci, na pitanje što misle o Hrvaticama.

“Britanke su mnogo arogantnije od Hrvatica. Hrvatice su ugodnije osobe i prijateljski su raspoložene”, oduševljena je skupina prijatelja iz Walesa koja se u Novalji zatekla za vrijeme jednog, među Britancima veoma popularnog festivala. Osim što smo provjerili kako se zabavljaju na Zrću, provjerili smo i kakav su dojam stekli o Hrvatima i Hrvaticama.

I dok muškarci uglavnom slažu hvalospjeve domaćim curama, mlade Britanke imaju nešto drugačija iskustva s muškarcima iz Hrvatske.

“Sviđaju li vam se Hrvati?” pitali smo skupinu mladih djevojaka iz Velike Britanije koje su se zatekle na ulicama Novalje, a one su uglas viknule: “Ne!”

“Doslovno prije 5 minuta nam se približio neki tip u automobilu, mislile smo da je taksi… Dva starija muškarca su zurila u nas”, ispričala nam je jedna od njih u jednom dahu. “Jezivi su, definitivno su jezivi”, zaključile su pa su nam ispričale i još neugodnije iskustvo koje su imale kad su tek stigle u Hrvatsku.

“Skoro su nas oteli. Mislile smo da je u pitanju taksi, ali nije bio. Vozio nas je u suprotnom smjeru, a rekao je da nas vozi kući. Onda smo rekle da nas ostavi tu, a dok smo izlazile iz automobila, dirali su nas po stražnjicama”, ispričale su nam zgroženo tri mlade Britanke.

“Sviđaju li vam se više Hrvati ili Britanci?” upitali smo dvije djevojke na samom Zrću, a one su se složile: “Britanci. Ne razumijemo što nam Hrvati govore kad ne govorimo hrvatski”, objasnile su.

No, da ne bi sve bilo tako crno, ima i onih koje su Hrvati oduševili. “Šarmantni su. Veći su džentlmeni od stranaca. Simpatični su i pristojni”, rekla nam je skupina djevojaka u Novalji te posebno naglasila: “Ima veoma simpatičnih konobara!”

Kakvi su još dojmovi mladih Britanki i Britanaca o Hrvaticama i Hrvatima, pogledajte u videu koji se nalazi na početku teksta.