Home Zanimljivosti Ne studira, ni ne radi, a vlasnik je Porschea i Rolexa, otac...

Ne studira, ni ne radi, a vlasnik je Porschea i Rolexa, otac mu je pravoslavni pop, a on psovke kreše ‘sve u 16’: zašto je Baka Prase tako zaludio mlade Hrvate? Evo priče o njemu

SHARE

Tko je Baka Prase? Mi nešto stariji lako bismo rečenu zvijezdu mogli zamijeniti za, recimo, DJ Krmka, parodiju u folk-maniri, izvan granica Srbije najpoznatiju po singlu “Cijelo selo šmrče bijelo”.

No, vickasti Krmak bi po godinama rečenom odojčetu, pardon, Prasetu mogao biti otac, ako ne i djed; Bogdan Ilić neinventivnog umjetničkog imena, rekosmo, Baka Prase (druga asocijacija je Peppa Pig) ima samo 22 godine i vjerojatno barem dvaput više novca na računu…

Tko je taj mladi tajkun? Osim što dolazi iz bliskog “komšiluka”, znamo da mu je otac pravoslavni svećenik, no kršćanski odgoj ga baš i ne resi jer u svojim nekakvim singlovima psuje kao da mu je ćaća gostioničar, a ne pop.

K tomu, ni skromnost mu nije vrlina jer se diči Porscheom i Rolexom, te najavljuje kupnju Lamborghinija, ono, kad doista “upadne u lovu”. Čini se da nije baš ni kreposan jer mu spot za “Ponija” (čitaj: Porschea) vrvi polugolim curicama, ali eto, mlado-ludo.

Kao i oni koji ga podržavaju, štoviše, obožavaju, a riječ je ništa manje nego o svekolikom hrvatskom mlađahnom puku (srpski da i ne spominjemo), najviše onom tinejdžerske dobi, “praščićima” koji bi htjeli biti poput Praseta kad porastu…

Bogdan Ilić, alias Baka Prase, tipični je virtualni izdanak novog doba, youtuber koji je karijeru započeo kao e-sport gamer. To mu je otvorilo put za još unosniju i zapaženiju karijeru, onu u sferi generacijski moćnog glazbenog pravca koji ne iziskuje nužno previše talenta ni obrazovanja (čast iznimkama), hip-hopa naime.

Prasetov debitantski hip-hop album izdan lani izazvao je golemu pozornost mlađarije, pa je zapravo pravo čudo da još nismo zabilježili ni jednu ispunjenu Arenu u Lijepoj našoj u kojoj je Prase “roktalo” pred brojčano moćnim auditorijem; vjerojatno je razlog taj što koncert, kakav-takav, ipak treba odraditi minimalno dva sata…

No zato njegova virtualna pojavnost cvate, na mreži ga ne manjka; Baka na YouTubeu ima trenutačno nevjerojatnih 1,2 milijuna pretplatnika koji s nestrpljenjem čekaju svaki njegov video, s tendencijom povećanja brojke dakako.

Kad sam počeo zarađivati, nisu se bunili

– Krenulo je s igranjem igrica, igrao sam za novac prije tri godine i tu sam počeo zarađivati, a moji su bili skeptični s riječima “hajde, što to radiš”, htjeli su da upišem Muzičku akademiju.
Onda sam krenuo igrati jer ne studiram i ne radim, a kada su roditelji vidjeli da mogu od toga zarađivati i priložiti i njima, nisu se bunili – rekao je Baka Prase lani za jedan srpski tabloid.
O razmjerima popularnosti virtualnog alter ega Bogdana Ilića svjedoči činjenica da se njegovo gostovanje u trgovačkom centru u Novom Sadu pretvorilo u stampedo tinejdžera koji su ga željeli upoznati.

– Zamisao je bila da to bude interaktivno druženje s publikom, da odgovaram na pitanja koja mi postave i da se na kraju slikamo. Međutim, došlo je previše ljudi, tako da nisam bio u mogućnosti izaći na binu – priznao je tada mladić, koji svoja obraćanja nacijama “regiona” obilno začinja psovkama, čemu se njegov otac, pravoslavni svećenik Nenad Ilić, protivi.
– Nikada nisam čuo ni oca ni majku da psuju, to sam pokupio iz škole i od društva. Znam i sam da psovanje nije nešto pozitivno, ali mislim da je neusporedivo manje štetno nego da netko puši, pije ili se drogira – mudro je još goru alternativu naveo Bogdan.
Uostalom, Baka Prase je sam rekao da s dvadeset i dvije godine “ne studira i ne radi”.
Pa hajde, odojče mamino, onda radi nešto korisno; tako će ti psovke biti manje larpurlartističke…

 

Pjesma ‘Poni’“Sada vozim Ponija (Porschea, nap.a.)
na ruci imam Rolija (Rolex, sat, nap.a.) loži se i Stanija (srpska starleta, nap.a.)
ko vas jebe – lomim ga.”