Home Društvo Novi premijer Britanije Boris Johnson ljetovao je blizu nas – u dolini...

Novi premijer Britanije Boris Johnson ljetovao je blizu nas – u dolini Neretve

SHARE

Bio je jednostavan i jako simpatičan. Nije imao nikakvih uvjeta, a bojali smo se da nije zahtjevan, rekla nam je Marijana DeakBoris Johnson je 2012. kao gradonačelnik Londona ljetovao u Villi Stolovi u dolini Neretve u mjestu Slivno Ravno, piše portal 24sata.

Novi britanski premijer Boris Johnson s obitelji je u Villi Stolovi proveo sedam dana, a došao je preko agencije u Londonu.

– Bio je fasciniran ljepotom našega kraja. Rekao nam je da je ovo mjesto čarolija. Došao je bez ikakvog osiguranja rent-a-car autom iz Dubrovnika. Tražio je od nas da mu napišemo plan ljetovanja i on će ga se držati. Najdraži mu je bio fotosafari na koji je tražio da idemo s njim. Tamo smo na ranču Adria jeli žabe i jegulje – rekla je Marijana te dodala da je Johnson strastveni biciklist i ljubitelj dobre hrane i vina.

– Ostali smo u kontaktu. Šalje nam pisma, a poslao je i svoju knjigu. Rekao nam je da mu se, kad odemo u London, obavezno javimo – ispričala je Marijana.

Johnson, tvrdokorni zagovarač Brexita, jučer je osvojio većinu glasova za predsjednika vladajuće Konzervativne stranke, a time i mjesto britanskog premijera. U političkom okršaju protiv Jeremyja Hunta skupio je 92.153 glasa, dok je Hunt dobio 46.656 glasova. U srijedu bi trebao preuzeti dužnost, a odmah ga očekuje i vrući krumpir – Brexit, zbog čega je Theresa May dala ostavku. Johnson je obećao da će zemlja, sa sporazumom ili bez njega, napustiti Europsku uniju do 31. listopada ove godine.