Home Crna kronika ZAGREB: Pljačkaš je krvav došao na Hitnu: “Pljačkaši su bili totalni amateri!”

ZAGREB: Pljačkaš je krvav došao na Hitnu: “Pljačkaši su bili totalni amateri!”

SHARE

Razbojnici su htjeli opljačkati novac iz blindiranog kombija FINA-e ispred Lesnine na Slavonskoj aveniji 106 u Zagrebu, piše Maxportal.hr

Policija je potvrdila da je sinoć oko 20.30 na Peščenici u Zagrebu, maskirani muškarac s pištoljem je dotrčao do zaštitara te mu prijetio da mu preda novac. Zaštitar je iz svog službenog pištolja ispalio nekoliko hitaca na razbojnika te ga ranio.

Ozlijeđeni pljačkaš, izvijestila je policija, sam je došao na Hitnu. Bio je sav krvav. Na sebi je imao majicu, a rukom je pridržavao prostrjelnu ranu na trbuhu. Iako je mogao hodati, do bolnice ga je najvjerojatnije netko dovezao i ostavio pred ulazom u ambulantu.

Pljačkaša su zaštitari iz kombija, utvrdili su liječnici, prostrijelili kroz podlakticu i trbuh, dok na šaci ima ustrelnu ranu. Stabilno je i čuvaju ga policajci.Zagreb: ZaÅ¡titari u pucnjavi spriječili pljačku blindiranog vozila FINA-e | Autor: Filip Kos/PIXSELL

“Provedenim očevidom utvrđeno je da je u navedeno vrijeme ispred trgovine, prilikom pratnje novčanih sredstava iz objekta u kombi vozilo, jedan maskirani počinitelj, s vatrenim oružjem u rukama dotrčao do zaštitara uz povike koji su nedvojbeno upućivali na motiv činjenja kaznenog djela razbojništva. U tom trenutku, zbog prijetnje vatrenim oružjem i očitom namjerom da je u tijeku činjenje kaznenog djela, iz svog službenog pištolja prema njemu zaštitar je ispalio nekoliko hitaca.

Počinitelj se nakon toga udaljio prema osobnom automobilu u kojem ga je, čekao najvjerojatnije još jedan počinitelj, te su se odvezli odnosno pobjegli s mjesta događaja”, izvijestili su iz policije.

Iz tvrtke Bilić-Erić, čiji zaštitari čuvaju Lesninu na čijem su parkingu pokušali izvesti krađu, kažu kako je pravo pitanje zašto bi uopće netko išao pljačkati blindirano vozilo.

“Prema Zakonu o zaštiti financijskih institucija, koji propisuje način na koji se vrši prijevoz/prijenos vrijednosti, obavezna je uporaba elektrokemijskog kofera, koji se u slučaju pokušaja otimanja istog iz ruke zaštitara aktivira, odnosno novac u njemu se u trenutku uništi pomoću patrone neizbrisive tinte te je neupotrebljiv za pljačkaša – objašnjavaju. Ističu da to upozorenje stoji i na blindiranom, oklopljenom kombiju za prijevoz vrijednosti.

“Iz tog razloga pljački kombija nije bilo posljednjih 15-ak godina. Ovaj pokušaj govori da je riječ o neinformiranim amaterima -pljačkašima, od kojih je jedan, kako čujemo i ranjen”, zaključuju zaštitari.