Home Crna kronika Još jedna boksačka tragedija! Preminuo je argentinski borac

Još jedna boksačka tragedija! Preminuo je argentinski borac

SHARE

Još jedna tužna vijest pogodila je boksački svijet. Nakon ruskog boksača Maxima Dadaševa. preminuo je argentinski boksač Hugo Santillan (23) od zastoja srca.

– Primili smo jako tužnu vijest o smrti 23-godišnjeg boksača Huga Santillana, koja se dogodila danas u bolnici u Buenos Airesu – rekli su iz svjetske boksačke organizacije.

Argentinac se u subotu borio protiv Eduarda Abreua u borbi koja je završila neriješeno, ali on je nakon meča bio u jako lošem stanju. Bio je ošamućen, pri proglašenju pobjednika nije ni mogao stajati na nogama od silnih udaraca koje je primio, a na kraju se samo srušio na pod. Liječnici su ga odmah odveli u bolnicu gdje je ustanovljeno naticanje mozga, što je na kraju zahvatilo i ostale organe.

Ubrzo je i operiran, no posljedice su ipak bile preteške i Santillan je preminuo od zastoja srca nekoliko dana nakon borbe.

Borio se u superlakoj kategoriji, a u karijeri je ukupno odradio 27 borbi, od čega je 19 puta pobijedio, šest puta izgubio i dva puta je bilo neriješeno.

Njegov promotor Kalle Sauerland, koji se brine i za karijeru našeg Filipa Hrgovića,  odao je počast preminulo boksaču.

Ovo je već druga smrt boksača u samo tjedan dana. Prije nekoliko dana preminuo je Rus Maxim Dadašev nakon krvarenja na mozgu.