Home Crna kronika Kao iz filmova: Iza tajnih vrata SIPA otkrila ogromnu laboratoriju za skank

Kao iz filmova: Iza tajnih vrata SIPA otkrila ogromnu laboratoriju za skank

SHARE

Radi se o kako saznajemo, pravom čudu tehnologije, sa skrivenim ulazom, koji se krije iza hidrauličnih vrata, nakon čega se stepenicama silazi u laboratoriju – nešto dosad neviđeno na ovim prostorima
Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na području Srbca provode operativnu akciju “Ris” i vrše pretrese na dvije lokacije u ovoj općini potvrđeno je za Faktor iz ove policijske agencije.

Akcija je usmjerena na procesuiranje dvije osumnjičene osobe zbog krivičnih djela iz člana 207 KZ RS-a, odnosno neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, kazao nam je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

– Tokom akcije otkrivena je laboratorija sa vještačkim uslovima za uzgoj marihuane, veća količina marihuane, novac, te oružje i municija raznih kalibara – kazao je Miladinović.

Kako saznajemo, otkrivena laboratorija za proizvodnju modifikovane marihuane – skank je ogromna. Radi se o pravom čudu tehnologije, sa skrivenim ulazom, koji se krije iza hidrauličnih vrata, nakon čega se stepenicama silazi u laboratoriju – nešto dosad neviđeno na ovim prostorima.

Uhapšene su dvije osumnjičene osobe, koje su odranije poznate policijskim službenicima.

Tačna količina bit će poznata nakon izuzimanja i vaganja pronađenih stabljika.

Osim marihuane, pronađena je i određena količina drugih materija za koje se sumnja da se radi o narkoticima.

Izvor:  Faktor