Home Crna kronika Otkriven podzemni narko grad na imanju kod hrvatske granice, postojao tajni ulaz...

Otkriven podzemni narko grad na imanju kod hrvatske granice, postojao tajni ulaz [video]

SHARE

Pripadnici državne policijske Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) otkrili su vješto skrivan laboratorij s velikom halom i tri sušionice, najveći do sada u BiH, nedaleko od granice s Republikom Hrvatskom, u kojem je pod zemljom uzgajana marihuana, izvijestila je danas SIPA.

Prizori iz videozapisa koji je SIPA dostavila medijima s pretresa obiteljskog imanja oca i sina Radislava i Saše Narančića u općini Srpcu podsjećaju na filmske policijske zapljene velikih količina droga kojom trguju narkokarteli, prenosi Hina. U podzemni narkograd na imanju Narančića ulazi se kroz otvor preko kojega je postavljen pokretni stol.

U podzemlju je prikazana velika hala za uzgoj marihuane s tri velike sušionice i profesionalno ugrađenom opremom. Postrojenje je opremljeno golemim sustavom ventilacije, navodnjavanja, umjetnog svjetla iznad golemih nasada stabljika marihuane.

U podzemnom dijelu je i laboratorij za uzgoj biljaka te sušionica.

Policija je izvijestila da je zaplijenila veću količinu prerađene marihuane, a mediji navode da je riječ o stotinama kilograma. Pronađena su i četiri pištolja, dvije automatske puške, 20.000 eura i velika količina novca u domaćoj valuti, markama.
Otac i sin Narančić nakon ispitivanja u SIPA-i prelaze u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva u Banjoj Luci koje će odlučiti hoće li za njih zatražiti pritvor.